4 motive pentru a evita un credit pentru nevoi personale

Cand ramai in urma cu banii, un credit pentru nevoi personale poate parea o solutie evidenta. Cand facturile neplatite se aduna iar frigiderul este la fel de gol ca si contul bancar, devine normal sa cauti un credit de consum, rapid, fara garantii.

Totusi, plecarea pe acest drum poate duce la consecinte nedorite si ar putea inrautati lucrurile. Daca iei un credit pentru nevoi personale fara sa te gandesti bine inainte, s-ar putea sa nu te descurci pentru a face fata platii ratelor lunare. Asta te-ar lasa sa te confrunti cu aceleasi probleme care te-au determinat sa iei imprumutul, doar ca mai mari probabil.

Cand sa eviti un credit pentru nevoi personale

1) Creditele pentru nevoi personale pentru cei cu scorul de credit mic au rate mari ale dobanzii

Sa apelezi la un imprumut cu dobanda mare este ca si cum ai incerca sa umpli o gaura de scurgere turnand apa in ea. Foarte rar se intampla ca o persoana sa ajunga la un nivel grav al datoriilor, avand inca un scor de credit bun, de aceea am facut aceasta paralela.

Afla care sunt ratele pentru care te califici inainte de a trece la competarea cererii de credit. Asigura-te ca vei putea achita ratele mai intai, abia dupa aceea actioneaza.

2) Creditele personale au termen mai scurt

Majoritatea ofertelor de imprumut rapid au termen de rambursare de maxim cinci ani, dar aceasta perioada poate deveni mult mai scurta daca ai doar un contract de munca pe perioada determinata, sau daca esti in varsta, la pensie. Acest lucru inseamna de obicei plati mai mari, deoarece ai de rambursat suma intr-un timp mai scurt. Platile mari ar putea face mai dificil sa platiti facturile ce vor veni. Deci chiar daca ai scapat de restante, foarte posibil ca in curand vei face altele. Atat doar ca alt credit peste cel in curs cu greu vei ai primi.

3) Este posibil sa platesti mai mult

credit pentru nevoi personaleMulti oameni iau asemenea imprumuturi pentru a plati imprumuturi mai mici, astfel incat vor avea o singura plata la care sa se gandeasca. Insa unii se inscriu din greseala la rate mai mari ale dobanzii, fara sa se gandeasca la asta. De fapt cand spunem rata dobanzii, ne referim la DAE. Poate ca dobanda afisata la creditul cu care veti refinanta este mai mica decat cele de la creditele vechi, dar fara sa vezi restul comisioanelor si taxelor, nu poti lua o decizie corecta.

Fa o lista a ratelor lunare anterioare, si compara doar cu rata lunara la creditul nou. Nu te lua dupa comparatii intre dobanzi sau DAE-uri – cere direct un scadentar la creditul nou, inainte de a semna orice. NU te costa nimic. Daca ratele noi nu sunt mai mici decat totalul celor vechi, atunci este mai bine sa pastrezi imprumuturile pe care le aveai. Sau sa cauti alta banca, desigur.

4) Este posibil sa nu va rezolve problema

Uneori, un credit pentru nevoi personale rezolva doar simptomele, nu si problema mai mare. Daca ai multe datorii si iei in considerare un credit pentru nevoi personale, intreaba-te daca iti va repara cu adevarat problemele financiare. Pune in calcul ca de luna viitoare vei avea de platit cam aceleasi facturi pe care le aveai si inainte, si la care ai ramas in urma, plus rata la banca.

Cele mai multe sfaturi despre bani considera ca rezolvarea problemei datoriei cu mai multe datorii nu rezolva cu adevarat problema. Inainte de a lua un imprumut, gandeste-te la obtinerea unui al doilea loc de munca sau la refinantarea datoriei.

Alternative la imprumuturile de consum

Nu esti interesat de un credit pentru nevoi personale, dar tot ai nevoie de bani? Iata cativa inlocuitori buni:

  • carduri de credit cu 0% dobanda pe un anumit numar de zile (iti poti rezolva perioade foarte scurte de gaura financiara);
  • credite cu garantii imobiliare (sunt mult mai ieftine decat cele de nevoi persoanale, si se pot acorda pe perioade mai lungi);
  • credite nebancare cu dobanda zero (sunt multe IFN-uri care au asemenea promotii, insa perioadele de acordare sunt foarte scurte, 30, maxim 35 de zile, si se aplica doar la primul contract).

In unele cazuri, creditele pentru nevoi personale sunt cea mai buna optiune financiara. Cheia este sa va asigurati ca obtineti cele mai bune tarife si termeni disponibili.

Acest articol a fost citit de 160 vizitatori.


GDRP | Termeni - condiții | Confidențialitate | Cookies
Home | Sitemap | Facebook | Telcons: 021-9551