Analiza cost dobanzi nebancare

Cum se afla si se calculeaza costul real la dobanzi nebancare pentru imprumuturile urgente IFN. Alternatiele CAR si amanet

Imprumuturi rapide nebancare cu acordarea banilor in aceeasi zi – avantaje si dezavantaje, situatii si complicatii posibile. Termene maxime raman aceleasi indiferent de forma aleasa (5 ani nevoi personale si consum, peste 5 ani in cazuri specificate legal). Ce trebuie completat in cerere, ce acte e nevoie sa ai (fizic sau online), iata cateva din intrebarile cele mai importante la care trebuie sa aveti un raspuns inainte de a cere un imprumut nebancar.

Luam un exemplu reprezentativ, in care puteti vedea cum se poate proceda pentru a reduce substantial timpul de asteptare si chiar pentru a primi o suma mai mare decat maximul general. Pentru o cat mai buna exemplificare, vom analiza doua cazuri:

Modalitatile de acordare ale imprumuturilor Credius si oferta Mobilo Credit

In ambele exemple discutam doar despre ofertele pentru imprumuturi rapide nebancare, diferenta facand-o analiza modului de acordare, a dobanzii practicate si a sumei maxime ce poate fi imprumutata la primul contract.

Cazul 1: Credius

Credius acorda atat impumuturi fara adeverinta de venit, cat si cu adeverinta. Cu ce te ajuta sa te straduiesti sa aduci aceasta adeverinta, daca stii ca poti primi imprumutul si fara acte, doar cu buletinul? In primul rand pentru ca aprobarea va fi mult mai rapida astfel, in al doilea rand pentru ca poti beneficia astfel de o reducere a dobanzilor practicate de catre aceasta Institutie Financiara Nebancara.

Cazul 2: Mobilo

Poti solicita creditul simplu, online, si suma maxima pe care o poti primi la primul contract este de maxim 500 lei, sau poti intra direct in mileniul 3, instaland aplicatia de imprumuturi rapide nebancare Mobilo – direct pe smartphone, si brusc descoperi ca suma pe care o poti solicita este de 600 lei. Poate nu pare o diferenta atat de mare dar cand ai o urgenta (si in general, doar in cazuri de urgenta apelati la imprumuturile rapide nebancare), 100 de lei in plus poate insemna o diferenta cu adevarat semnificativa.

Costurile generale IFN si dobanzi nebancare

Foarte rar IFN-urile au si alt cost in afara de dobanda. Dobanda este mare, dar clara si simplu de inteles. Aceste dobanzi nebancare sunt intotdeauna dobanzi fixe. Nu s-a auzit pana acum in sistemul IFN de dobanda variabila sau de ROBOR.

In cazul imprumuturilor ipotecare nebancare, exista costuri suplimentare (analiza, evaluare, notar), cam ca la banca. La restul creditelor nebancare insa, de data asta spre deosebire de banci, dobanda este costul total, final si complet.

Alternativele Amanet si CAR

dobanzi nebancare la amanet si CARLa amanet, calculul se face in functie de valoarea baneasca acordata ca imprumut, in baza garantiei depuse. In primul rand aici conteaza altceva: evaluarea bunului. Castigul mare al caselor de amanet provine nu din dobanzile (numite comisioane) la banii acordati, ci din bunurile lasate neridicate. Concret, bunurile se evalueaza foarte jos ca valoare. Aduci banii la timp, ei castiga un comision. Nu mare, nu greu, decent chiar.

De exemplu, un imprumut rapid pana la salariu are ca si cost in dobanzi nebancare 2% pe zi (maxim, este adevarat). La amanet, comisionul este in general intre 0.1% si 0.3% / zi. (exemplu preluat de la Magic Gold Amanet). Adica.. de cca 10 ori mai ieftin la amanet. Dar daca nu platesti la timp, si vii mai tarziu, apar costurile de penalizare, care sunt mult mai mari. Daca nu aduci nici atunci banii, bunul devine al amanetarului, care il vinde la un pret foarte avantajos, cu profit considerabil.

Ajungem acum la cele mai ieftine credite de nevoi personale fara garantii: Casele de Ajutor Reciproc. Aici un imprumut poate avea chiar si DAE de 5-6% (la banci doar in mod exceptional scapati cu 10%). De ce este atat de ieftin? Simplu, la CAR se dau cu imprumut banii dumneavoastra. Fiecare client al unii CAR este obligatoriu un membri al acelei Case, ca atare, este unul dintre proprietari. Cum CAR-ul este o societate non-profit in principiu, singurul cost adaugat sumelor imprumutate este cel de functionare (sediu, angajati, costuri bancare, taxe si impozite).

De notat ca nu orice membru nou poate primi un imprumut la CAR, fiind necesare o anumita “vechime”, si o anumita suma minima depusa. Desigur, se cere si seriozitate permanenta.

Acest articol a fost citit de 56 vizitatori.


GDRP | Termeni - condiții | Confidențialitate | Cookies
Home | Sitemap | Facebook | Telcons: 021-9551