Biroul de Credit | raportare – stergere – abuzuri

Ai ajuns in Biroul de Credit? Afla aici cum poti scapa. Nu stii daca ai fost raportat? Vezi aici cum poti afla. Citeste aici cum inca poti face rost de bani!

Pentru ca s-au scris si se scriu tone de articole pe aceasta tema, tema Biroului de Credit in Romania fiind inca una foarte arzatoare (vezi Noul Regulament BNR privind creditele pentru persoane fizice), am ales sa abordam subiectul intr-un alt mod. Concret, am plecat de la urmatoarea premisa: “Participanţii pot interoga baza de date a Biroului de Credit atunci când li se solicită acordarea unui produs de tip credit sau atunci când monitorizează comportamentul propriilor debitori”.

Verificarea in BC

Ce trebuie sa intelegem din textul de mai sus, care este un citat din Regulamentul Biroului de Credit? Exista doar doua categorii de entitati care pot sa afle care este situatia unei persoane: mai intai, acea persoana. Apoi, “participantii” in acest Birou de Credit. Cu alte cuvinte, orice institutie financiara, banca sau IFN, daca nu este participant in Biroul de Credit, nu poate sa afle nimic despre eventualele dumneavoastra probleme la credite mai vechi sau in curs (ne referim in special la ce va intereseaza mai mult – restantele).

De ce v-ar putea interesa acest aspect? Simplu, daca o institutie de credit nu se regaseste in lista celor (doar) 65 de participanti in Biroul de Credit, inseamna ca acea institutie va poate acorda un imprumut rapid bazandu-si criteriile de aprobare doar pe alte elemente. Sunteti restantier cu probleme in ultimii 4 ani, si aveti nevoie urgenta de bani? Atunci cel mai probabil este ca ati face bine sa incercati la bancile sau IFN-urile care nu se regasesc in lista institutiilor financiare care nu pot face verificari in Biroul de credit.

Banci care nu fac verificare in Biroul de credit

Pentru ca ce intereseaza in primul rand pe orice doritor de credite care are probleme cu scorul, iata cea mai importanta lista: banci care nu fac verificare in Biroul de Credit:

 1. Banca de Export-Import a Romaniei EXIMBANK
 2. Bank of Cyprus plc Nicosia – Sucursala România
 3. BLOM Bank France S.A. Paris – Sucursala România
 4. BNP Paribas Fortis SA/NV – Sucursala Bucureşti
 5. Citibank Europe plc, Dublin – Sucursala România
 6. TBI Bank EAD Sofia – Sucursala Bucureşti
 7. Veneto Banca Spa Italia Montebelluna – Sucursala Bucureşti

Biroul de CreditCu exceptia primei din lista de mai sus, care este o banca de investitii care nu opereaza cu persoane fizice, celalalte sunt banci straine cu activitate inregistrata pe teritoriul Romaniei, dar nu va lasati descurajati de acest aspect, la fel este de exemplu si ING Bank (inscrisa in Biroul de Credit din pacate).

Atentie, faptul ca aceste bancu care nu fac verificari in Biroul de Credit sunt usor de gasit, nu inseamna ca puteti obtine oricand un credit de la ele, indiferent ce probleme aveti la alte credite. Fiecare banca are un sistem propriu de verificare.

Recomandarea noastra este, si nu doar ca politica proprie, ci din convingere, sa fiti 100% sinceri in cererea de credit pe care o faceti. Orice neadevar va iesi mai devreme sau mai tarziu la iveala, si se va intoarce mai mult ca sigur impotriva dumneavoastra.

Acum nu vrem sa fim nici exagerati in extrema cealalta. Sitatiile din Biroul de Credit prezinta multe detalii care poate ar fi mai bine sa nu apara langa o cerere de imprumut. Fiecare zi de intarziere se vede acolo, chiar si la o rata de acum aproape 4 ani. La aceste banci care nu fac verificarea in Biroul de Credit, este de ajuns ca la momentul cererii sa fiti siguri ca nu aveti niciun fel de restante. Si astfel, nu mai conteaza ce-a fost acum 3 ani, sau 2, sau chiar acum 2 luni. Totul este ca situatia sa fie curata la momentul cererii.

IFN care nu verifica in BC

In materie de IFN-uri, analiza este mai complicata, pentru ca sunt foarte multe institutii, de aceea va prezentam aici, exhaustiv, lista celor care pot face verificari in Biroul de Credit:

 1. AXI FINANCE IFN SA
 2. BCR LEASING IFN SA
 3. BEST CREDIT IFN SA
 4. BRD FINANCE IFN SA
 5. BT DIRECT IFN S.A.
 6. BT MICROFINANTARE IFN SA
 7. CETELEM (BNP PARIBAS PERSONAL FINANCE SA)
 8. CREDIT PENTRU FIECARE IFN SA
 9. CREDIUS IFN SA
 10. EASY CREDIT 4 ALL IFN SA
 11. ECOFINANCE IFN SA
 12. ERB Retail Services IFN S.A.
 13. FAST FINANCE IFN
 14. FERRATUM ROMANIA IFN SA
 15. Garanti Credite de Consum (RALFI IFN S.A.)
 16. GOOD.BEE CREDIT IFN SA
 17. HORA CREDIT IFN SA
 18. iCredit (EASY ASSET MANAGEMENT IFN SA)
 19. MARCK LEASING IFN SA
 20. MIKRO KAPITAL IFN SA
 21. MOGO IFN SA
 22. MOTORACTIVE IFN SA
 23. MOZIPO IFN SA
 24. ONLINE CREDIT IFN SA
 25. PATRIA CREDIT IFN SA
 26. PROVIDENT FINANCIAL ROMANIA IFN SA
 27. RCI LEASING ROMANIA IFN S.A.
 28. ROCAPITAL IFN SA
 29. SIMPLU CREDIT IFN SA
 30. TBI Credit IFN SA
 31. TIRIAC LEASING IFN SA
 32. UNICREDIT CONSUMER FINANCING IFN SA
 33. VERIDA CREDIT IFN SA
 34. VITAS IFN SA
 35. VIVA CREDIT IFN SA
 36. ZAPLO IFN SA

Par multe, si este adevarat, cea mai mare parte dintre IFN-urile importante se gasesc deja aici, dar in cazul creditelor nebancare, verificarea in Biroul de Credit nu este obligartorie si eventualele restante nu inseamna automat ca cererea va va fi respinsa. Oricum, raman destule alte IFN-uri la care puteti apela fara griji, daca nu le gasiti in lista de mai sus.

Acest articol a fost citit de 1,185 vizitatori.


GDRP | Termeni - condiții | Confidențialitate | Cookies
Home | Sitemap | Facebook | Telcons: 021-9551