Calcul Credit Bauspar Basic

Cel mai ieftin credit cu destinatie imobiliara sau locativa posibil pe piata se poate lua doar prin Bancile pentru Locuinte, prin sistemul de creditare – economisire cu prime de la stat. Abordam aici liniile pe scurt si exemple concrete de Calcul Credit Bauspar.

Sistemul bancilor pentru locuinte, al ccontractelor Bauspar mai exact, are o vechime de aproape 70 de ani in Europa, si a ajutat foarte multe familii in perioade grele sa creasca, sa economiseasca si sa investeasca foarte ieftin.

Ce este si cum functioneaza sistemul Bauspar

Principiile sistemului Bauspar sunt aparent complicate, dar in realitate foarte simple: mai intai si mai intai trebuie sa dechideti un cont si sa semnati un contract de economisire-creditare. Prin acest contract va angajati sa economisiti o suma minima anuala sau lunara. Acesti bani nu sunt plati catre banca, nu sunt rate in avans, sunt pur si simplu bani economisiti, pentru care primiti dobanda. Respectand contractul, adica depunand in contul personal de economii la timp si fara a sari vreun termen, veti primi o prima de la stat – o suma de bani pe care statul o va depune in contul dumneavoastra, fara vreo alta obligatie.

Dupa o perioada data, sau dupa acumularea unei sume calculate, veti putea apela la partea de creditare a contractului Bauspar: aveti dreptul la un credit pe termen mediu si lung, cu dobanda fixa reglementata – adica mai mica decat cea de pe piata, chiar si fata de creditele Prima Casa.

Creditele Bauspar acordate de catre bancile pentru locuinte pot avea destinatii diverse – dar din domeniul locativ (adica pentru casa): achizitia unei locuinte, constructia locuintei personale, modernizarea sau extinderea locuintei existente. De asemenea, creditele Bauspar se pot contracta si pentru refinantarea altor credite ipotecare sau imobiliare mai vechi contractate de la alte banci.

Am vorbit despre cateva avantaje clare ale sistemului Bauspar, dar mai trebuie mentionat unul: pentru o mare parte dintre destinatiile posibile prin acest sistem, altele decat cele de achizitie sau constructie locuinte, legea prevede un termen maximd e 5 ani. Sistemul Bauspar insa poate permite asemenea credite tipice de nevoi personale (renovare, modernizare, extindere etc) va da voie sa imprmutati pe 10 ani – astfel rata lunara va fi foarte mica, mult mai mica tinand seama si de dobanda foarte buna. Merita sa cititi mai multe detalii despre sistemul de credite pe 10 ani.

Cum poti face un calcul credit Bauspar

In momentul de fata, banci specializate pentru locuinte, importante, sunt doua: BCR Banca pentru Locuinte si Raiffeisen Banca pentru Locuinte. Ambele, desi parte a grupurilor “mama”, sunt banci separate, de sine statatoare, asa cum cere legea. Ca un amanunt special, niciuna dintre aceste banci nu pune pe prima pagina un calculator de credite, dar am adunat pentru dvoastra exemple de calcul credit Bauspar astfekl incat sa intelegeti avantajele.

Calcul Credit Locativ BCR Locuinte

calcul credit bausparLa un sistem Bauspar BCR “Plan de casa” – contract de 50000 lei folosibili in scopuri locative personale, cu o suma economisita (sumele proprii depuse, la care se adauga primele de stat si dobanzile acumulate) de 25000 lei, bani imprumutati restul de 25000 lei – FARA GARANTII IMOBILIARE, pentru o perioada de 7 ani. Rezultate calcul credit Bauspar BCR Locuinte:

  • Dobanda fixa contractata: 5%/an;
  • Comision administrare: 0,05% / luna aplicat la sold;
  • DAE: 5,98%;
  • Rata lunara fixa: 353.35 lei;
  • Numar maxim rate: 84 (7 ani);
  • Valoarea totala de platit: 30.406 lei.

Dupa cum ati vazut deja, pentru acest sistem special de credite nu se poate pregati un calculator de rate clasic. Totusi, exemplele reprezentative sunt usor de inteles. Pentru a compara cu alte tipuri de credite, ca sa vedeti daca merita sa va inhamati in contracte de economisire, verificati mai intai celelalte tipuri de credite ipotecare, utilizand un simulator de credite.

Calcul credit Bauspar Raiffaisen*

Suma Bauspar15.000 lei50.000 lei
Rata economisire (lei)105350
Perioada de economisire (luni)6968
Dobanda economisire1,5%1,5%
Sold final economisire (lei)7.12323.892
Valoare credit locativ (lei)8.27726.508
Dobanda fixa credit4,5%4,5%
Perioada rambursare credit locativ (luni)9780
Rata credit Bauspar (lei/luna)105350
Total de rambursat (lei)10.17727.942
Comision de acordare credit (lei)400400
Comision de administrare (lei/an)3636

* calcul credit Bauspar – exemple reprezentative.

Avantaje credit Bauspar – concluzii

  • sistem de economisire cu bani in plus de la stat;
  • dobanzi mari la economii si mici la credite;
  • perioade mari de rambursare – credite nevoi personale mai lungi de 5 ani;
  • dobanda fixa la credit.

Atentionam ca sistemul Bauspar a avut parte de necazurile lui in Romania. Dupa un raport al Curtii de Conturi de prin 2015, in care s-au gasit nereguli la bancie pentru locuinte, timp de doi ani nu s-au mai deschis conturi noi. Important de retinut insa este ca niciun client nu a avut ceva de pierdut, ei nu gresisera cu nimic si isi vad linistiti de treaba lor, banii se aduna si dobanzile tot mici sunt.

De la mijlocul anului trecut legea Bauspar modificata a fost adoptata, si acum, daca decideti sa deveniti clienti, totul va fi mai clar, mai simplu si cu siguranta la fel de lipsit de probleme.

Acest articol a fost citit de 554 vizitatori.


GDRP | Termeni - condiții | Confidențialitate | Cookies
Home | Sitemap | Facebook | Telcons: 021-9551