Credit fara venit lunar

Afla rapid cum poti obtine un credit fara venit lunar. Calculeaza suma, venitul minim din alte categorii si afla care ar fi dobanda si ratele de plata.

Va aflati pe lunga lista a celor care, desi obtin venituri in mod relativ constant, dar acestea nu se pot numi “venit lunar”? Atunci da, sigur veti avea probleme in obtinerea unui credit. De ce? Acordarea unui credit nu depinde decat de istoricul de credit si de dovada unor venituri suficiente pentru a plati ratele, nu?

Teoretic, daca aveti un Raport Biroul de Credit curat, adica fara restante in ultimii patru ani, aveti istoric bun. La fel, daca dovediti castgul unor sume suficiente pentru a avea luna de luna bani de rata, iarasi este totul ok. Atunci de ce ar fi probleme?

Probleme la obtinerea unui credit fara venit lunar

Credit fara venit lunarProblema numarul 1: veniturile nelunare sunt greu de dovedit. Discutam in principiu de venituri din activitati independente, desfasurate in general pe persoana fizica sau PFA. Aici nu exista raportari lunare catre ANAF, ci declaratii anuale pe propria raspundere, la care decizia de impunere vine dupa luni sau chiar ani. Iar pana nu aveti o decizie de impunere din partea ANAF, nu aveti niciun fel de adeverinta de venit.

Problema numarul 2: calculul ratei maxime posibile la un credit fara adeverinta de venit este dificil. Veniturile nelunare sunt facute in general in valoare bruta, ramanand ca ulterior sa se calculeze si sa se plateasca taxele. Deci banca ar trebui sa faca toata analiza taxelor datorate pentru a determina pentru voi care este venitul net lunar.

Problema numarul 3: veniturile nelunare nu au vreo forma de garantie a continuitatii. Daca primiti bani de 2-3 ori pe an, ratele tot luna de luna trebuie platite. Adevarul este ca, exceptand veniturile din pensii, niciun altfel de venit lunar nu este garantat in vreun fel, orice angajat isi poate pierde locul de munca, dar oricum, prin comparatie cu drepturi de autor sau cu venituri din agricultura, venitul salariatilor este mult mai sigur.

Problema numarul 4: dosarul pentru analiza si acordarea imprumutului la un credit fara venit lunar este mult mai stufos. La un angajat sau la un pensionar, chiar si bancile pot da credit fara acte. Atat datoriile restante cat si veniturile se pot verifica rapod online (vezi Biroul de Credit si Acord ARB – ANAF). Cum spuneam mai sus, pentru ca o banca sa acorde credit cuiva fara venituri lunare, are de muncit mult mai mult. Nu le plangem de mila, punctam doar ca este posibil ca unii angajati sa nu aiba tragerea de inima necesara pentru a va ajuta.

Categorii venituri nepermanente acceptate la acordarea unui credit

  • Venituri asimilate salariilor. Bonusuri, comisioane, sporuri, diurne, ore suplimentare. Norma de hrana sau bonuri de masa.
  • Venituri din activitati independente (comerciale, munca etc).
  • Venituri obtinute din profesii liberale.
  • Venituri din drepturi de autor.
  • Venituri obtinute din contracte de management sau reprezentare.
  • Venituri obtinute de navigatori.
  • Veniturile agricultorilor.
  • Venituri din chirii, dividende sau venituri obtinute in strainatate.

Precalcul suma maxima ce poate fi imprumutata

Orice institutie financiara care respecta normele si legislatia trebuie sa ofere pe site-ul propriu un calculator de credite. Daca rulati asemenea calcule, veti primi ca informatie principala cat ar fi rata lunara. Rata lunara estimativa se deermina prin calcul in functie de suma imprumutata si de perioada aleasa. Bun, acum va intrebati – ce facem cu rata lunara estimativa?

Partea dumneavoastra este inversa: calculati cat vi se poate accepta ca rata lunara maxima. Cum? Faceti suma tuturor vebiturilor pe care le puteti dovedi pe ultimele 12 luni. Cel mai bun este un extras de cont bancar. Daca luncrati cu bani in mana sau incasari, e mai mult de munca – adunati actele de incasare. Din suma adunata scadeti taxele si impozitele datorate. Scadeti – in cazul in care aveti si asa ceva, ratele lunare la alte credite. Din ce ramane, impartiti la 12 – iata un venit mediu lunar al dumneavoastra.

Cum rata nu prea are cum sa depaseasca 35% din acest venit mediu lunar, ca sa mergeti mai la sigur, calculati 25-30% din acel venit mediu lunar, si cam atat poate fi rata. Inapoi la calculatoarele de credite de la banci, gasiti suma maxima la care rata corespunde sumei calculate mai sus.

Acest articol a fost citit de 553 vizitatori.


GDRP | Termeni - condiții | Confidențialitate | Cookies
Home | Sitemap | Facebook | Telcons: 021-9551