Credit nevoi personale 10 ani

Doar aici afli cum si de unde poti obtine un credit nevoi personale 10 ani: Refinantare credite pe 10 ani – Credite pentru locuinta pe 10 ani – Credite pentru nevoi medicale sau pentru studii pe 10 ani = Credit nevoi personale fara ipoteca 10 ani.

Cele trei oferte se refera la obtinerea unui credit nevoi personale fara ipoteca 10 ani. Creditele ipotecare au alte conditii si se pot acorda cu durate de pana la 25, 30 sau chiar 35 de ani.

De aproape 7 ani niciun credit de consum nu mai poate avea o durata mai mare de 5 ani. Prin credite de consum se intelege credit nevoi personale. Adica orice credit al persoanelor fizice cu alt scop decat achizitia unui imobil. Imobil inseamna cladire, locuinta sau teren. Aceasta este regula, clar si fara echivoc, exista insa si exceptii!

Care sunt exceptiile de la regula, adica in ce situatii poti obtine un credit nevoi personale pe 10 ani? Sa luam la rand situatiile, in numar de trei. Toate cele 3 se refera la obtinerea unui credit nevoi personale fara ipoteca 10 ani:

✔ Refinantare 10 ani+

Cum obtii un credit nevoi personale pe 10 ani

Creditele de nevoi personale obtinute inainte de octombrie 2011 se pot refinanta prin credite noi pentru perioade mai mari – maxim 10 ani. Aceasta refinantare nu da voie sa se suplimenteze suma. De ce aceste diferentieri doar pentru refinantare la un credit nevoi personale 10 ani?

Pe de o parte se incearca limitarea creditarii neperformante – de aici limita generala de 5 ani. Pe de alta parte se incearca usurarea sarcinii celor care au luat asemenea credite inainte de criza. Ne amintim cum se dadeau credite inainte de criza. Se acordau mult prea usor si la dobanzi exagerat de mari. Acele credite, in general, aveau si multe alte conditii dezavantajoase pentru clienti. De aici extensia pana la 10 ani a creditului nevoi personale de refinantare.

Daca acesta este exact tipul de credit pe mai mult de 5 ani care va intereseaza, mergeti direct la sectiunea “Refinantari: cel mai avantajos credit nevoi personale >5 ani“.

♚ Pentru locuinta

Credit nevoi personale 10 ani pentru investitii locative

O categorie aparte a creditului nevoi personale este cel cu destinatie locativa. Intra aici investitii imobiliare, altele decat cele ipotecare pentru achizitie de imobile. Suma maxima – 30’000 euro, avans personal minim 40%, se cere doveda destinatiei. Un exemplu tipic pentru aceste credite este facilitatea de economisire – creditare. Acest tip de contract se mai numeste  imprumutul Bauspar – credit nevoi personale 10 ani fara ipoteca cu destinatie locativa sau imobiliara.

Avem de a face cu un domeniu reglementat, oferta nefiind la alegerea bancilor. Bancile generale nu pot deschide asemenea credite, fiind necesare banci specializate: Banca pentru Locuinte. Poate fi contractat doar prin intermediul unui contract de credit nevoi personale 10 ani: economisire-creditare Bauspar.

☘ Sanatate si studii

Credit de nevoi personale pentru cheltuieli medicale sau studii pe 10 ani

Credit nevoi personale 10 ani

Studiile si problemele medicale sunt considerate a fi categorii speciale de nevoi. Acestea necesita un sprijin suplimentar, in special prin natura duratei mari a problemelor pe care le acopera. De aceea, beneficiarii de studii sau de cheltuieli medicale beneficiaza de facilitatea unui credit nevoi personale pe perioada de pana la 10 ani.

Si aici, la fel ca la celelalte doua exemple de mai sus, procedura prevede dovada destinatiei si cheltuirii corecte a fondurilor. Nu se poate lua un astfel de credit si apoi folosi pentru a cumpara un iPhone. Atentia si la altceva: prin studii se intelege o forma de invatamant definita prin Legea Educatiei, intr-o unitate acreditata oficial. Tot asa, prin act medical se intelege o procedura sau un tratament bine definit, aprobat de catre comisiile de specialitate credite pentru tratamente medicale.

Dupa cum vedeti, cazurile in care puteti apela la un credit de nevoi personale cu durata de pana la 10 ani sunt putine si clar definite. Aceste credite pe 10 ani nu sunt la liber pentru oricine – indiferent de situatie. De aceea, va recomandam sa nu va faceti prea repede planuri pentru un asemenea imprumut.

Nu uitati, cand ne referim la credite nevoi personale cu durata de pana la 10 ani, vorbim de fapt de cele cu o durata mai mare de 5 ani. Credite cu perioade de pana in 5 ani maxim sunt acordate fara vreo restrictie. Creditele de pana la 10 ani nu sunt obligatoriu de fix 10 ani, ci doar mai lungi de cei 5 ani. Alegerea va apartine.

De retinut este ca procedurile pentru creditele de studii si de cheltuieli medicale sunt foarte complicate, iar facilitatile bauspar si creditare-economisire presupun perioade lungi inainte de a putea primi un imprumut, asa ca cel mai utilizat credit nevoi personale pe 10 ani ramane cel de refinantare a creditelor contractate inainte de octombrie 2011.

✌ Nevoi personale 10 ani fara ipoteca

Dintre cele trei categorii de mai sus, doua au deschidere si in ofertele societatilor nebancare (vezi categoria imprumuturi IFN). Numai una (a doua), poate fi acoperita doar de catre sistemul bancar, IFN-urile neavand voie sa faca asemenea oferte

Intorcandu-ne la categoria strict bancara, atentionam: bancile de economisire-creditare sunt putine si cu caracter special. Un exemplu este Raiffeisen Banca pentru Locuinte, care nu este acelasi lucru cu Raiffeisen Bank. Sigur, este vorba de acelasi actionariat in principiu, probabil si de structuri comune, dar ca institutie, ca forma legala de inregstrare, sunt entitati diferite. La fel si celalalt mare exemplu din domeniu, respectiv BCR Banca pentru Locuinte – care nu este BCR.

Facem aceste mentiuni pentru a va ajuta sa nu pierdeti tip: degeaba veti cauta un credit nevoi personale pe 10 ani la Raiffeisen sau la BCR pentru destinatii locative. Puteti merge acolo ca sa refinantati un credit nevoi personale pe termen lung contractat inainte de octombrie 2011. Sau pentru a cere un credit de studii sau unul medical. Pentru sistemele de economisire-creditare conditiile sunt cu totul altele, de accea am si inserat in paragraful anterior link-uri catre bancile pentru locuinte cele mai reprezentative.

Ne oprim pentru moment sa intram in detalii despre creditele medicale sau cele pentru studii – concret acel sistem de credit nevoi personale 10 ani din a treia categorie prezentata mai sus – vom pregati un articol separat in acest sens, pentru ca domeniul este cu totul aparte.

Principalele banci credite pe 10 ani in 2020

  • Banca Transilvania (se poate aplica online prin ofertele Practic BT)
  • BRD Societe Generale
  • BCR – Banca Comerciala Romana (100% online prin “George Credit”)
  • Raiffeisen
  • ING Bank
  • Aplhpa Bank (Aplha all in 1 Refinantare)
  • Unicredit

Lista poate fi mai lunga, dar daca va uitati cu atentie, observati ca am selectat cele mai importante banci.

Acest articol a fost citit de 8,797 vizitatori.


GDRP | Termeni - condiții | Confidențialitate | Cookies
Home | Sitemap | Facebook | Telcons: 021-9551