Salvare prin credit medical fara ipoteca

De la ce banci poti obtine un credit medical fara ipoteca sau alte garantii? Cat costa acestea si care sunt conditiile de accesare?

ce este atat de interesant la un credit pe 10 ani pentru nevoi personale? Cum am explicat deja in mai multe randuri, exista doar trei categorii de credite de nevoi personale la care perioada de rambursare poate depasi cei 5 ani obligatorii. Una dintre acestea este legata de destinatia medicala a sumelor imprumutate.

Aceste credite pe perioade lungi (se poate ajunge chiar si la 20 de ani in anumite combinatii de factori) au avantajul ca se achita direct in contul institutiei care furnizeaza serviciile medicale, iar rata lunara este foarte mica.

Creditele medicale se pot solicita de catre “beneficiar” – adica persoana care va urma tratamentul sau procedura, sau de catre rudele acesteia cand situatia o cere.

Am selectat in continuare cele mai bune oferte specializate de credite pe 10 ani fara ipoteca pentru servicii medicale.

Credit medical BRD

Credit medical fara ipoteca pe 10 aniCreditul pentru tratamente medicale de la BRD se acorda in lei sau euro, valoarea imprumutului fiind de 20.000 euro sau echivalent in lei fara garantii sau pana la 100.000 de euro sau echivalent in lei cu garantie imobiliara. Banii pot acoperi costul tratamentului sau al interventiei medicale, a cheltuielilor cu spitalizarea, precum si al cheltuielilor adiacente. Un plus al ofertei BRD este reprezentat de faptul ca imprumutul poate fi contractat si de un alt membru al familiei pacientului.

Avansul unui credit medical pentru tratamente este zero, iar perioada de gratie totala se poate intinde pana la 6 luni pentru imprumutul fara ipoteca imobiliara sau pana la 12 luni pentru creditul cu ipoteca imobiliara, in acest interval urmand a fi platita numai prima de asigurare. Durata creditului poate fi pana la 20 de ani.

BRD accepta o gama larga de venituri, de la salarii, pensii, dividende, drepturi de autor, chirii, pana la venituri din activitati independente. Totodata, pentru obtinerea unei sume mai mari, sunt acceptati maximum 3 co-imprumutati.

In privinta costurilor practicate de BRD, analiza dosarului de credit este de 100 de lei/25 de euro in functie de moneda imprumutului pentru finantarea fara garantii sau de 500 de lei/200 de euro pentru creditul cu garantii imobiliare. Comisionul de administrarea a creditului este de 0,4% pentru finantarea fara ipoteca si 0,16% pentru finantarea cu garantii.

Credit medical Banca Transilvania

Banca Transilvania are in portofoliu doua tipuri de credit ”Pacient”, diferentiate de modul de garantare a imprumutului, costuri si perioada de rambursare. Creditul Pacient fara ipoteca imobiliara se acorda pentru o perioada de pana pe 10 ani, valoarea finantata fiind pana la 44.000 de lei. Dobanda pentru acest tip de imprumut se calculeaza dupa formula indice de referinta plus marja fixa, fiind de 8,330% pentru un credit in lei (ROBOR6M + 5pp) si de 6,918% pentru un credit in euro (EURIBOR6M + 6,5pp). Comisionul de analiza dosar este de 100 de lei sau 25 euro, in functie de moneda in care se acorda imprumutul.

Pentru Creditul Pacient in valoare de 44.000 de lei, fara ipoteca imobiliara, pe o perioada de 120 luni, rata lunara este de 542 lei, DAE (Dobanda Anuala Efectiva) este 8,71%, iar valoarea totala platibila de catre client este 65.085 lei. Pentru Creditul Pacient in valoare de 10.000 de euro, fara ipoteca imobiliara, pe o perioada 120 de luni, rata lunara este de 116 euro, DAE (Dobanda Anuala Efectiva) este 7,20%, iar valoarea totala platibila de catre client este 13.908 de euro.

Imprumutul Banca Transilvania poate acoperi banii necesari pentru ingrijirea medicala, inclusiv tratamente medicamentoase punctuale sau de durata – pentru solicitant sau rudele sale de gradul I si II. Gradul maxim de indatorare este de pana la 70%, in functie de venit si comportamentul de plata.

Printre documentele necesare accesarii unui credit medical “Pacient” de la Banca Transilvania se numara precontractul de vanzare-cumparare intre operatorul de servicii medicale si pacient si o factura proforma/factura fiscala sau devizul emis de catre unitatea medicala (original sau copie), avand specificata valoarea serviciilor medicale ce urmeaza a fi finantate si care sa contina toate datele necesare efectuarii platii in contul institutiei medicale (denumirea, codul fiscal, contul IBAN, banca beneficiarului, codul bancii beneficiarului, daca este cazul, suma de plata).

Sa nu va lasati pacaliti: credite cu destinatie medicala acorda multe alte banci, dar nu in conditiile de durata de aici, respectiv credite pe 10 ani fara ipoteca. Gasim oferte foarte bune la CEC Bank sau la OTP Bank, dar acelea nu se acorda nici macar pe cei 5 ani ai unui credit nevoi personale obisnuit.

Mai era o oferta frumoasa la Banca Carpatica, doar ca banca nu mai exista, fiind achizitionata cu doi ani in urma de catre Patria Bank, in al carui portofoliu de oferte nu se mai regaseste creditul specializat pentru tratamente medicale.

Incheiem cu o idee: asigurarea medicala buna. O asigurare emdicala suplimentara, bine facuta, va ajuta ca in cazul nefericit al unor probleme serioase de sanatate, sa nu ajungeti la nevoia de imprumuturi.

Protectia legala in cazul creditelor speciale

Exista anumite categorii de persoane care au nevoie de o protectie speciala. Nu este vorba de caegorii defavorizate, ci de cei aflati in momente dificile ale vietii. Situatiile speciale pot avea sau nu legatura cu veniturile, sau cu starea sociala. Nu asta conteaza in cazul discutat aici, ci momentul dificil prin care trece cineva.

Ati dedus deja, persoanele aflate in nevoie urgenta de finantarea unui tratament medical au nevoie reala de sprijin. Aceste persoane nu au nici starea de spirit necesara unei analize detaliate. Nu au nici timpul, probabil nici rabdarea s-o faca. Cine ne protejeaza in acest caz? Legislatia pentru protectia consumatorilor in Romania, in ciuda multor plangeri, este bine dezvoltata. In plus, exista si normative speciale pentru domeniul bancar. Iar cu o aplecare speciala pe creditele de consum, legea ne apara chiar foarte bine.

Va recomandam pentru inceput o lectura simpla si scurta, oficiala: Uniunea Europeana – Imprumuturi si credite de consum.

Acest articol a fost citit de 438 vizitatori.


GDRP | Termeni - condiții | Confidențialitate | Cookies
Home | Sitemap | Facebook | Telcons: 021-9551