Credite pentru cei fara venit din salarii

Acest tip de credit se prezinta in doua variante. In prima varianta, poate fi un imprumut fara venit cu garantie mobiliara (auto). Varianta 2: credit acordat doar cu buletinul – usor de aprobat dar greu de rambursat.

Acest ghid continua seria deschisa cu capitolul imprumut rapid fara acte – pe care va recomandam sa nu il ratati. De ce? Acolo aveti optiunile mai ieftine si mai sigure. Daca insa acolo nu gasiti o incadrare pentru situatia proprie, reveniti aici.

Fara venit? Credit cu garantie auto

Indiferent de varianta (finantare cu garantie auto sau finantare achizitie auto) termenii contractului sunt in buna masura similari. Alte variante, cand nu doresti sa garantezi cu autoturismul: … imprumut bani urgent »

Acest tip de imprumut rapid se poate acorda pana la un maxim de 75000 lei, perioada de maxim 5 ani. Asigura dobanda fixa, fara alte comisioane. Se adauga costurile de procesare notariala ce nu tin de institutia creditoare.

Credit cu garantie auto

A nu se confunda un asemenea contract cu cel de leasing. Leasing-ul nu este un credit, ci o alta forma de finantare.

Garantia reprezinta o ipoteca mobiliara asupra autoturismului. Aceasta se inscrie in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare. Costurile cu inscrierea si cu stergerea la final cad in sarcina imprumutatului.

Pe intreaga perioada a contractului de credit, autoturismul trebuie sa beneficieze de o asigurare facultativa tip CASCO. Aceasta se cesioneaza integral in favoarea creditorului. Asigurarea se face la valoarea de evaluare de la momentul deschiderii garantiei. Costurile acestei polite de asigurare cad in totalitate in sarcina clientului.

Modalitati de plata

In varianta de imprumut rapid fara venit cu garantie auto, sistemul de plata este exclusiv cel al ratelor lunare egale.

Se poate de asemenea apela la sitemul rambursarii anticipate. In cazul rambursarii anticipate partiale, valoarea politei de asigurare nu se va modifica.

Avantajul este ca faci rost foarte usor de bani astfel, chiar daca nu ai venit standard. Prin venit standard intelegem salariat sau pensionar. Dezavantajul este ca in cazul in care se intampla ceva cu masina, poti avea necazuri. Chiar daca aceea era garantia ta, ratele trebuie platite in continuare.

Dar mai bine sa nu incheiem acest segment intr-o nota pesimista. Partea buna este ca un credit garantat vine in general cu dobanzi mai mici. Asadar, sumele de plata nu vor fi impovaratoare peste masura, chiar daca sunteti “fara venit”. Deci nu va faceti griji, da?

Varianta simpla: credit cu buletinul

credit rapid fara venit

Acest imprumut rapid functioneaza in mod aproape identic cu cel fara acte, dar este destinat in special pensionarilor. Care sunt diferentele intre un imprumut rapid cu buletinul pentru pensionari si un imprumut rapid fara acte pentru salariati? Cateva:

  • Suma maxima nu depaseste decat in conditii exceptionale un maxim de 45.000 lei.
  • Perioada maxima de indatorare poate fi mai mare de 36 de luni.
  • Garantia mobiliara asupra veniturilor viitoare se aplica asupra pensiei, nu a altor venituri personale.

Un imprumut rapid nebancar pentru pensionari mult mai des intalnit este cel pe perioade foarte scurte, asemanator celui pana la salariu. Este genul de credit la care pensionarii apeleaza in perioade speciale din an, sau in cazuri de urgenta. Exemple des intalnite de acest fel sunt toamna – cu pregatirile de iarna, sau primavara – achitarea restantelor la intretinere.

Avantajele si dezavantajele se intrepatrund. Avantajul este ca un pensionar stie sigur ca va primi pensia la timp. In cazul pensiilor nu exista concedieri, nu exista patroni care intarzie cu leafa. Dezavantajul este poate acordarea pe perioade mai scurte decat pentru salariati, ceea ce duce la rate lunare mai mari, mai greu de platit.

Comparatie intre cele doua variante

Orice credit fara venit va fi riscant si costisitor. Chiar si la un imprumut cu ipoteca (garantia imobiliara), tot venitul este baza la aprobare. Iar intre venituri, sfant ramane salariul.

De asemenea, nu uitati un lucru: creditul doar cu buletinul este in fapt un mit. Deja e plin de banci care ofera asa ceva, dar de fapt verifica cel mai clar salariul pe care il aveti. Da, bancile se leaga legal la baza de date de la ANAF, unde vad clar ce salarii ati primit pe cat timp din urma doresc. De aceea, mai sus, am descris imprumutul cu huletinul nu ca un credit fara venit, ci ca un produs mai apropiat de situatia pensionarilor, decat a celor care nu au niciun fel de venit din salarii.

 

Acest articol a fost citit de 134 vizitatori.


GDRP | Termeni - condiții | Confidențialitate | Cookies
Home | Sitemap | Facebook | Telcons: 021-9551