Datoria publica – cum ne afecteaza

Datoria publica este un instrument foarte important de buna functionare a unui stat. Cum sta Romania la acest aspect, care sunt pericolele si cum ne pot afecta acestea?

Obligația financiară publică reprezintă valoarea completă a angajamentelor condiției, inclusiv cheltuielile produse de toți. Suma datoriei totale care reprezintă comunitatea totalitatea obligațiilor pecuniare ale acestei condiții (guvern federal, organizații publice generale, produse economice, administrativ-teritoriale) la un moment dat, rezultate din împrumuturi externe și interne (în lei și forex) contractate pe termen scurt, moderat și pe termen lung, de asemenea. În plus, obligațiile asociate statului față de trezoreria sa, care sunt proprii sumelor avansate scurt, astfel încât să puteți acoperi deficitul planului de cheltuieli.

Ce este datoria publica

datoria publicaImprumuturile pot fi contractate de catre stat, prin intermediul Ministerului Finantelor. Acestea se pot contracta in nume propriu, sau pentru alti beneficiari – garantate insa de catre stat. Datoria publica se poate manifesta fie in lei, fie in valuta. In general, ddiferentierea se face fie in scop statistic, fie pe baze faptice, dependent de locul contractarii imprumutului, sau chiar direct in functie de valyta in care s-a realizat acesta.

Obligațiile indicate în bani, cu excepția faptului că cea națională sunt calculate în moneda națională, cu cursul de schimb comunicat din cauza Băncii Naționale a României pentru a putea evalua datoria publică generală a României.

Această datorie suplimentară este cu siguranță publicul general, de asemenea, o piesă fundamentală din suma totală a obligației financiare publice generale și este definită prin creditele externe contractate și dedicate de Hawaii, în titlul propriu sau de către autoritățile administrației publice locale generale , pe lângă creditele suplimentare contractate și dedicate de alte subiecte autonome, folosind garanția expresă asociată statului.

În plus, suma datoriei publice totale a națiunii ar putea fi exprimată în valori absolute (pentru a cunoaște responsabilitatea față de care țara care este o anumită economie este la mila creditorilor), în valori generale, fiind un procent de P.I.B. (care permite compararea în timp și între țări) și, de asemenea, ca dimensiune medie pe locuitor (pentru a permite recenzii și analize în timp și cameră).

Datoria consolidată care este publică a tuturor datoriilor ca urmare a împrumuturilor Hawaii contractate pe metodă și pe termen lung, împreună cu cele cauzate de extinderea cu privire la rambursare a împrumuturilor pe termen scurt, mediu și lung.

Formele datoriei statului

Obligația financiară totală a comunității este determinată și administrată separat pe cele două tipuri ale sale, și anume datoria publică interioară, pe lângă obligația financiară externă, aceasta este cu siguranță publică. Obligația financiară internă este cu siguranță o comunitate parte integrantă a obligației financiare totale a comunității și prezintă împrumuturile financiare de stat pe piața monetară interioară, de la persoane fizice și / sau adecvate, în monedă națională sau în valută, plus împrumuturile dedicate prin a 3-a funcție, folosind garanția privind statul, restantă la un moment dat.

Suma exigibilității datoriei comunitare este exprimată cu ajutorul datoriei flotante împreună cu datoria consolidată. Această datorie în derivă este cu siguranță obligația financiară publică pe termen scurt a comunității și include împrumuturile contractate, pentru perioade de până la doisprezece luni, pentru a putea acoperi lacunele locuinței generate de inconsecvența, în timp, a veniturilor utilizate costurile financiare.

În prezent, în afară de cele două tipuri de obligații financiare publice (flotant și consolidat), se explorează și datoria care este publică, inclusiv atât depozitele create la Trezoreria Publică, de către numeroși subiecți independenți, cât și alte numerar încasate de aceasta. un circuit unic.

Distincția dintre datoria dvs. plătitoare și cea consolidată, aceasta este cu siguranță publică, de asemenea, esențială atunci când vine vorba de admirația activității monetare pe care statul trebuie să o facă, în prezent, când vine vorba de plata acestei obligații financiare datorate și, de asemenea, pentru rambursarea asociată. cu interesul aferent pe parcursul unui an. Astfel, cu cât ponderea datoriilor publice generale este mai mare atunci când te uiți la datoria completă care este publică, cu atât este mai mare importanța existentă de bani pentru a plăti serviciul general de obligații financiare * mai mare și invers.

Structura datoriilor publice in Romania

O mare parte din datoria publica la inceputul anului 2019, este contractata pe termen mediu si lung. Din aceasta datorie totala, titlurile de stat reprezinta aproape 85%. Reamintim ca din punctul de vedere al banilor pe care statul ii imprumuta, sub un an este termen scurt, de la 1 la 5 ani este termen mediu, si ce este peste 5 ani – termen lung. Daca tot am amintit acest subiect, suntem sigur ca v-ar interesa sa cititi ceva util legat de un credit pe 10 ani fara ipoteca.

In functie de valuta contractului de imprumut, cca 50% este datorie in lei, cca 40% avem credite in euro si putin peste 9% sunt imprumuturi in dolari.

Din totalul datoriei guvernului, datoriile administratiei publice centrale este de 98%, restul fiind contractate la nivelul administratiilor locale.

Acest articol a fost citit de 39 vizitatori.


GDRP | Termeni - condiții | Confidențialitate | Cookies
Home | Sitemap | Facebook | Telcons: 021-9551