Imprumuturi cu garantii imobiliare si refinantari

Trecem acum la creditele de nevoi personale cu garantii imobiliare si la refinantari. Trebuie sa fim atenti sa nu le confundam cu imprumuturile ipotecare imobiliare pentru achizitia unei locuinte, a unui teren sau a oricarei alte forme de proprietate imobiliara.

Articolul prezent este ultimul din seria deschisa cu ghidul “imprumut rapid“. Am terminat cu variantele mai facile de imprumut online, fara acte sau fara venit. Am trecut si prin liniile si cardurile de credit. Am atins chiar si creditele garantate cu un autoturism (atentie, nu este vorba de amanet).

Sistem garantii imobiliare

Am ajuns asadar la ofertele cu garantii imobiliare. Si cum domeniul este cel mai deschis pentru asa ceva, cuplam aici si refinantarile. Trebuie mentionat insa ca o refinantare se poate face si fara garantii, nu este o conditie.

Imprumuturile ipotecare imobiliare de achizitii permit perioade de rambursare foarte lungi, de 25, 30, si chiar pana la 35 de ani in anumite situatii. Spre deosebire de acestea, un credit cu garantii imobiliare are toate caracteristicile unui credit pentru nevoi personale.

Imprumut rapid cu garantie imobiliaraCare sunt aceste caracteristici comune, pe care creditul garantat le impartaseste cu cele fara garantii? Iata o lista scurta:

 • Nu se impun conditii in privinta destinatiei sau modului de cheltuire a banilor imprumutati.
 • Se poate acorda si pentru refinantarea altor credite anterioare.
 • Suma maxima depinde de gradul maxim de indatorare al ratei din venitul net lunar si de valoarea garantiei aduse.
 • Moneda de creditare poate fi atat lei, cat si euro.
 • Perioada maxima de credit este 60 de luni (5 ani).
 • Dobanda este in general fixa, dar exista si oferte cu dobanda variabila.
 • Dobanda variabila se calculeaza pe baza IRCC.

Specificitatile ipotecii

Mai sus am vazut asemanarile. Diferentele stau in modul de garantare. Pentru un imprumut cu garantii imobiliare, garantia este formata din ipoteca imobiliara asupra unui bun imobil cum ar fi: apartament, vila, casa, cladire, teren intravilan cu sau fara constructie, teren extravilan etc.

Acordarea unei asemenea finantari presupune o serie de costuri suplimentare. Niciuna dintre aceste taxe nu este datorata institutiei care ofera creditul, ci serviciilor legal obligatorii aferente:

 • Operarea ipotecii imobiliare in CARTEA FUNCIARA a imobilului.
 • Taxele si onorariul notarial pentru autentificarea contractului de ipoteca.
 • Polita de asigurare (PAD si facultativa), cesionata integral in favoarea creditorului, la valoarea de evaluare a imobilului adus in garantie.

Alegerea ratei lunare

La alegerea clientului, rambursarea e poate face in:

 • Rate lunare egale (principalul creste lunar, in timp ce dobanda scade, astfel incat in fiecare una suma de plata sa fie aceeasi).
 • Rate lunare descrescatoare (principalul este egal pe toata perioada, in timp ce dobanda scade luna de luna pe masura ce soldul se micsoreaza).

Si in cazul acestui imprumut rapid se mentin conditile privind rambursarea anticipata.

Creditul de consum Standard cu Garantii Imobiliare (…) este solutia perfecta pentru tine atunci cand ai nevoie de un credit, fara sa justifici utilizarea acestuia: obtii rapid pana la 600.000 LEI si folosesti banii pentru orice ai avea nevoie…

Avantaje – dezavantaje

Cel mai important: dobanda! La o finantare garantata cu ipoteca imobiliara este mult mai mica decat la celelalte. In al doilea rand, chiar daca dureaza mai mult evaluarile, sansele de aprobare la cererea de imprumut sunt semnificativ mai mari. Dezavantajele rezida in sansa de a pierde mai usor imobilul in caz ca nu mai platesti ce datorezi.

Refinantari

Imprumuturi refinantare si garantii imobiliare

Acest contract este in linii mari identic cu cel anterior. Fie ca apelati la un credit cu garantii imobiliare avand ca destinatie consumul sau nevoile personale, fie ca o faceti pentru a stinge unul sau mai multe credite anterioare, conditiile de acordare si de rambursare sunt similare.

Avantajul unui credit de refinantare vine atunci cand noul contract prezinta conditii mai bune. In general prin conditii mai bune se intelege o dobanda mai mica, dar uneori se obtin si alte avantaje.

Avantaj 1: rescadentare: creditul de refinantare se acorda pe o perioada mai mare decat cele pe care le refinanteaza.

Avantaj 2: consolidare: prin refinantare se aduna intr-un contract mai multe credite diferite anterioare, de la una sau mai multe institutii de credit.

O mentiune: poate ca va intereseaza sa faceti refinantarea unui imprumut pentru ca ati acumulat datorii si restante la plata ratelor. Daca acesta este cazul, ar fi de preferat sa cautati alte solutii.

O alta mentiune: aveti in curs un credit luat inainte de 2011? Daca da, aveti dreptul legal la refinantare nevoi personale pe 10 ani.

Cele mai la indemana si recomandate solutii de credit pentru restantieri sunt legate chiar de institutia de credit la care aveti imprumutul. Acolo se pot negocia rescadentari si modificari ale contractului.

Aduna-ti toate creditele intr-unul singur, mai avantajos (…). Obtii o rata lunara unica, cu pana la 70% mai mica decat suma ratelor platite la creditele anterioare…

Veti avea mai mult ca sigur de suportat conditii mai grele decat cele anterioare si un cost total superior. Dar astfel puteti rezolva restantele, si astfel abia deveniti mult mai usor eligibili pentru o refinantare la o alta institutie. Cu alte cuvinte, iesind din masa celor cu restante inregistrate in BC, abia atunci puteti gasi o oferta mult mai buna de imprumut rapid pentru refinantare.

Retineti insa ca nu exista nicio garantie ca o cerere de refinantare va fi automat aprobata, deci aveti de retinut un risc aici.

Acest articol a fost citit de 100 vizitatori.


GDRP | Termeni - condiții | Confidențialitate | Cookies
Home | Sitemap | Facebook | Telcons: 021-9551