Imprumut rapid online in 3 pasi

Obtii cel mai usor un imprumut rapid, in numai 2 pasi: 1 – analizezi oferta; 2 – completezi cererea online (astepti 15 minute maxim aprobarea); 3 – semnezi si in 2 ore ai banii.

Aici va vom prezenta cele mai utile variante de finantare la care puteti apela. Se tine seama functie de situatia personala si de necesitatile specifice pentru care aveti nevoie de un imprumut rapid. Este un moment potrivit, creditul este in crestere. Aceasta este o veste buna, in special coroborata cu scaderile preconizate ale dobanzilor.

Nu va speriati ca incepem cu un mic istoric: este o simpla introducere, dupa care imediat intram “in paine”.

Deci, pe scurt. Creditul de nevoi personale este in permanenta crestere in Romania. Conform BNR, creditele de consum au inregistrat urmatoarea evolutie:

 • 2016 – 52.2348 mld lei.
 • 2017 – 53.8355 mld lei.
 • 2018 – 57.9340 mld lei.

Bazat pe aceste date, Fonduri Proiecte – FondPro, a realizat o prognoza interesanta. Conform acesteia, in anul 2019, volumul total va fi de 61.0917 miliarde lei – o crestere de cca 5.5% fata de anul 2018. Analiza se refera la sectorul de imprumut rapid pentru persoane fizice si gospodarii.

Cum obtii un imprumut rapid online

Imprumut rapid online

Acest credit se acorda fara garantii imobiliare sau de tip amanet. Nu exista vreo conditie pusa pentru modul de utilizarea fondurilor. Imprumutul se poate acorda atat pentru nevoi personale, cat si pentru refinantarea creditelor obtinute de la alte institutii (banci sau IFN).

Este un produs de creditare destinat aproape exclusiv salariatilor. Persoanele cu istoric negativ recent (restantieri in BC) pot obtine acest tip de credit, dar se pot solicita codebitori sau giranti.

Chiar daca subiectul acestui pasaj este cel al imprumutului rapid accesat prin Internet, merita facuta o paranteza: ce inseamna un credit nebancar prin telefon?

Detalii credit

Prin intermediul acestui imprumut rapid online se pot obtine sume de la 2000 la 90000 de lei. Se acorda pe perioade medii de 36 luni (minim 6 luni, maxim 5 ani). Dobanda este in general fixa pe intreaga perioada de rambursare a creditului.

Nu se percep comisioane pentru analiza, aprobare, acordare sau rambursarea anticipata a imprumutului.

Desi este un tip de imprumut rapid online fara garantii, acest produs, destinat salariatilor, impune totusi o forma de siguranta. Aceasta este ipoteca mobiliara asupra veniturilor realizate. Cu alte cuvinte, in cazul unor restante la plata ratelor, institutia financiara creditoare poate pune poprire pe veniturile incasate. Poprirea functioneaza pana la acoperirea datoriei, in conformitate cu prevederile legale in domeniu.

Garantia mobiliara asupra veniturilor viitoare se inscrie legal in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare. La plata ultimei rate (sold debitor zero) se sterge din respectiva arhiva. Costurile cu inscrierea si cu stergerea garantiei mobiliare sunt suportate de catre client.

Calcul rate

Rambursarea creditului se face in rate lunare. Acest imprumut rapid online pentru salariati permite clientului sa aleaga una din doua modalitatil. In practica creditarii, o rata este formata din doua parti: principalul si dobanda. Principalul este partea din suma imprumutata care se ramburseaza,. Dobanda este costul acestui credit (calculata ca procent din sold). In functie de aceste elemente, modalitatile de rambursare dintre care puteti alege sunt:

 • Rate lunare egale (principalul creste lunar, in timp ce dobanda scade, astfel incat in fiecare una suma de plata sa fie aceeasi).
 • Rate lunare descrescatoare (principalul este egal pe toata perioada, in timp ce dobanda scade luna de luna pe masura ce soldul se micsoreaza).

In oricare dintre variante, se recomanda ca ratele sa fie platite la timp si in suma intreaga. Astfel, se evite orice costuri suplimentare de tipul dobanzilor penalizatoare.

Notam ca sistemul ratelor lunare descrescatoare aduce un cost total mai mic. Sistemul ratelor lunare egale este insa mult mai usor de suportat la nivel de plati lunare.

Si daca tot vorbim despre costul total al creditului, notam si avantajele platii anticipate. Prin rambursarea in avans a sumei imprumutate nu se mai calculeaza dobanda la ce ramasese de plata. Si cum nu se percep comisioane de plata anticipata, sistemul – daca aveti o situatie care va permite asta, se prezinta foarte avantajos.

Atentie insa, in cazul unei plati anticipate, nu este de ajuns sa faceti un transfer de bani in contul colector al ratei. Nu ajunge nici sa mergeti la ghiseu sa achitati. Este necesar sa faceti o cerere, gratuita, prin care sa notificati intentia. In urma acestei cereri intreg scadentarul de rate se recalculeaza in cazul platii anticipate partiale, sau contractul se inchide in cazul celei totale.

Vino (…) fără să-ți mai faci griji pentru documentele de venit. Poți primi aprobarea (…) pe loc dacă ești salariat…

Avantaje – dezavantaje

Beneficiile aestui imprumut rapid sunt clare: dobanda mai mica. Aceasta va fi si mai mica daca optati pentru virarea salariului pe card la banca de unde faceti imprumutul. In plus, beneficiati si de aprobare mult mai rapida, plus plata ratelor fara drumuri sau acte.

Dezavantajele sunt nesemnificative atunci cand un credit este apelat pentru motive reale, serioase, iar plata ratelor se face cu atentie si fara intarzieri.

De unde obtii imprumuturi online rapide

Discutam aici despre banci, brokeri de credite dar si despre IFN-uri care acorda rapid imprumuturi nebancare online: minim de acte, minim de verificari, minim de asteptare.

Informatia este obtinuta din ce in ce mai usor, dar cu atat mai mult devine din ce in ce mai greu sa alegi dintre atatde multe variante. Imprumuturi nebancare online? Sau credite clasic acordate?

Ca si cele bancare, cele nebancare online prespun trecerea rapida prin anumiti pasi (depunerea cererii de credit si a actelor, semnarea contractului, primirea banilor, apoi rambursarea ratelor). Acum, care sunt cele mai bune sisteme de credite nebancare online?

IFN-uri online

Pe de o parte, ne intereseaza seriozitatea si notorietatea insititutiei care acorda creditele nebancare (IFN – Institutuie financiara nebancara). Sunt deja ultracunoscute Provident, Viva, iCredit, Kiwi, Cetelem, Easy Asset Management (iCredit).

De remarcat ca multe banci si-au creat in paralel si institutii financiare nebancare (intr-o buna masura pentru a acorda leasing). In orice caz, piata imprumuturilor abunda deja in oferte de credite nebancare online. Mai mult, sunt societati care nu acorda DECAT imprumuturi nebancare online, iar unele dintre ele sunt ultra cunoscute (Viva Credit, iCredit etc).

Revenind la subiect, sunt doua categorii aparte de “imprumuturi nebancare online”:

 • creditele nebancare pentru care se face cerere online, dar apoi se urmeaza calea clasica (vizita consultantului, deplasarea la sediu sau ambele); si
 • creditele nebancare online 100%, la care inclusiv aprobarea si acordarea se fac tot online (cel putin de la al doilea contract de credit inainte).

Astazi putem deja face multe comparatii intre sistemele de credite nebancare online, pentru ca toate detaliile sunt la indemana, usor de vazut oricund si oriunde. mai multe, deja si multe banci ofera asemenea servicii de creditare. Dar usurinta cu care se pot obtine online creditele (nebancare sau bancare) nu este singurul aspect care ne intereseaza.

Cat de sigure sunt creditele nebancare online? Cum spuneam mai sus, doar in anumite situatii, si in orice caz,, nu la primul contract, totul se petrece online. In rest, nu veti ajunge sa obtineti credite nebancare online 100%, fara sa stiti despre ce este vorba, fara sa vedeti ce semnati, asa ca veti vedea ceva pe hartie, un contract clar, inainte de a va angaja la credit.

Foarte important este sa fiti atenti la informatiile pe care le primiti cand completati un formular de credite nebancare online. Daca nu vi se asigura toate datele, inainte de a finaliza procesul, mai bine opriti-va si analizati mai bine, sau dati-le un telefon.

Am vazut intr-o alta pagina care sunt cele mai complexe, dar si care sunt cele mai simple formulare de credite nebancare online.

Atentie: cu cat e mai complicat de completat formularul de cerere pentru creditele nebancare, cu atat mai multe informatii veti si primi pe loc. Luam ca exemple sistemele de la Cetelem si de la Viva Credit, unde se trece prin alegerea sumei dorite, a perioadei de rambursare, si deja se poate vedea un fel de desfasurator online al creditelor alese.

Iar aici mai jos publicam cele mai insistente anunturi care apar la cautarile de credite nebancare online.

Mix oferte credite online

De ce mix de oferte? Pentru ca in aceasta sectiune regasim toate cele trei tipuri de oferte: banci, brokeri de credite si IFN-uri. Iata lista celor mai vizibile oferte:

 • Credit de Nevoi Personale – cetelem.ro‎, www.cetelem.ro/Nevoi-Personale‎: Pre Aprobare in 10 Minute. Suna ACUM la Cetelem ! Rate si Dobanda Fixe‎
 • Credit Bancar Rapid‎ 0800 801 227, www.bcr.ro/Credit-Nevoi-Personale‎: Rata lunara fixa. Fara garantii. Aprobare in maxim 3 zile. Card de Credit – Credite Nevoi Personale – Credite Casa
 • Refinantam Credit Bancar – Credite refinantare in RON si EURO‎, www.refinantam.ro/credite-bancare‎: Zero cost evaluare & analiza dosar.‎
 • Credit pana la 15.000 €‎, raiffeisen.crediteprietenoase.ro/‎: Zero comisioane de analiza si administrare pana la 31 iulie.‎
 • Credite Online Rapide‎, imprumut-rapid.provident.ro/‎: Rapid, Sigur si Usor de Obtinut. Alege si Poti Castiga 1,500 RON!‎
 • Credit ipotecar VIP‎, www.kiwifinance.ro/‎: 372 € rata pentru 70.000 € credit
 • Cauti un Credit?‎ credit.otp-credit.ro/‎ 021 308 0089: OTP Iti Acorda Credit in Maxim 24H. Dobanda Promotionala. Aplica acum!‎
 • Credite nebancare‎, www.easycredits.ro/‎: Credite Rapide – Garantie Ipotecara, Rambursare in 10 Zile – 4 Ani‎
 • Credite pentru locuinta‎, www.promotiibcr.ro/Credit-Locuinta‎: Rate fixe 3 ani,risc valutar zero. Alege un credit ipotecar in lei!‎
 • Card De Credit‎, www.cumparaturifaradobanda.ro/‎: Aplica acum! Ai pana la 16 rate fara dobanda.‎

Nu numai ca am prins in aaceasta lista toate cele trei tipuri de ofertanti, dar combinatia (mix-ul) contine si cele mai importante modalitati de creditare: imprumuturi rapide pe termen scurt, credite pe termen lung pentru locuinte si carduri de credit.

De ce sa alegeti un credit online?

Trebuie sa recunosc, daca nu stiu despre ce si despre cine este vorba, inca mi-e teama sa fac comenzi online. Cand o fac, ma feresc oricum sa dau numarul de telefon, sau adresa buna de email. Dar, cu timpul, fiind nevoit uneori, sau la risc de altele, am ajuns sa apelez din ce in ce mai des la aceasta optiune de a completa comenzile sau cererile de oferta online. Astfel, pas cu pas, am invatat ca se poate avea incredere in astfel de procedee.

Important insa, de fiecare data, este sa fii foarte atent: unde completezi asemenea cereri sau formulare, catre cine, ce date personale le dai? Si mai ales: intotdeauna intereseaza-te bine inainte sa o faci. Acum, sa vedem cum stau treburile cu imprumuturile nebancare online. Vei gasi mai jos cat de multe detalii am putut sa adun intr-o pagina, plus cate ceva despre ofertele celor mai cunoscute IFN care acorda imprumuturi nebancare online.

Cand completezi pe internet un formular cu datele tale, te intrebi cu ce te poti trezi. Daca e vorba doar sa iei o melodie, sau un joc, e ok, cel mult te umple de spam. Dar asta e cand te intreaba doar de nume si de email. Eu de pilda am o adresa de email anume pentru asa ceva.

Siguranta datelor personale la creditele online

Dar ce faci cand ai nevoie de treburi serioase, gen imprumuturi nebancare? Aici trebuie sa fii sigur ca nu e de joaca. Bun. M-am interesat la Provident. Raspunsul este foarte clar:

“In conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, publicata in Monitorul Oficial nr. 790 din data de 12 decembrie 2001, imi dau consimtamantul expres ca:

Provident sa prelucreze datele mele cu caracter personal, specificate anterior, in scopurile enuntate mai sus, si sa dezvaluie si sa transfere datele cu caracter personal in tara si/sau in strainatate altor entitati membre ale grupului de societati Provident, societatilor specializate in prelucrarea datelor cu caracter personal, furnizorilor de servicii romani si straini (cum ar fi in vederea tiparirii plicurilor si ordinelor postale de colectare a creantelor scadente datorate Provident), institutiilor de credit si altor institutii financiare care sunt partenere ale Provident.

Provident are de asemenea dreptul sa dezvaluie datele mele cu caracter personal autoritatilor competente (cum ar fi Banca Nationala a Romaniei) precum si catre Biroul de Credit sau alte institutii similare. Prin prezenta, sunt de acord ca acest consimtamant sa fie valabil nelimitat in timp pentru toate datele cu caracter personal mentionate mai sus, precum si in ceea ce priveste orice alte date cu caracter personal similare furnizate Provident pe toata durata relatiei contractuale prezente si viitoare cu Provident si in legatura cu aceasta.”

Deci tratarea datelor personale la cererile online de imprumuturi nebancare se face in deplina siguranta si in conformitate cu Legea si cu reglemantarile BNR.

Acest articol a fost citit de 700 vizitatori.


GDRP | Termeni - condiții | Confidențialitate | Cookies
Home | Sitemap | Facebook | Telcons: 021-9551