Imprumut rapid online in 3 pasi

Imprumut rapid online in 3 pasi

Obtii cel mai usor un imprumut rapid, in numai 2 pasi: 1 – analizezi oferta; 2 – completezi cererea online (astepti 15 minute maxim aprobarea); 3 – semnezi si in 2 ore ai banii.

Aici va vom prezenta cele mai utile variante de finantare la care puteti apela. Se tine seama functie de situatia personala si de necesitatile specifice pentru care aveti nevoie de un imprumut rapid. Este un moment potrivit, creditul este in crestere. Aceasta este o veste buna, in special coroborata cu scaderile preconizate ale dobanzilor.

Nu va speriati ca incepem cu un mic istoric: este o simpla introducere, dupa care imediat intram “in paine”.

Deci, pe scurt. Creditul de nevoi personale este in permanenta crestere in Romania. Conform BNR, creditele de consum au inregistrat urmatoarea evolutie:

  • 2016 – 52.2348 mld lei.
  • 2017 – 53.8355 mld lei.
  • 2018 – 57.9340 mld lei.

Bazat pe aceste date, Fonduri Proiecte – FondPro, a realizat o prognoza interesanta. Conform acesteia, in anul 2019, volumul total va fi de 61.0917 miliarde lei – o crestere de cca 5.5% fata de anul 2018. Analiza se refera la sectorul de imprumut rapid pentru persoane fizice si gospodarii.

Imprumut rapid online

Imprumut rapid online

Acest credit se acorda fara garantii imobiliare sau de tip amanet. Nu exista vreo conditie pusa pentru modul de utilizarea fondurilor. Imprumutul se poate acorda atat pentru nevoi personale, cat si pentru refinantarea creditelor obtinute de la alte institutii (banci sau IFN).

Este un produs de creditare destinat aproape exclusiv salariatilor. Persoanele cu istoric negativ recent (restantieri in BC) pot obtine acest tip de credit, dar se pot solicita codebitori sau giranti.

Chiar daca subiectul acestui pasaj este cel al imprumutului rapid accesat prin Internet, merita facuta o paranteza: ce inseamna un credit nebancar prin telefon?

Detalii credit

Prin intermediul acestui imprumut rapid online se pot obtine sume de la 2000 la 90000 de lei. Se acorda pe perioade medii de 36 luni (minim 6 luni, maxim 5 ani). Dobanda este in general fixa pe intreaga perioada de rambursare a creditului.

Nu se percep comisioane pentru analiza, aprobare, acordare sau rambursarea anticipata a imprumutului.

Desi este un tip de imprumut rapid online fara garantii, acest produs, destinat salariatilor, impune totusi o forma de siguranta. Aceasta este ipoteca mobiliara asupra veniturilor realizate. Cu alte cuvinte, in cazul unor restante la plata ratelor, institutia financiara creditoare poate pune poprire pe veniturile incasate. Poprirea functioneaza pana la acoperirea datoriei, in conformitate cu prevederile legale in domeniu.

Garantia mobiliara asupra veniturilor viitoare se inscrie legal in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare. La plata ultimei rate (sold debitor zero) se sterge din respectiva arhiva. Costurile cu inscrierea si cu stergerea garantiei mobiliare sunt suportate de catre client.

Calcul rate

Rambursarea creditului se face in rate lunare. Acest imprumut rapid online pentru salariati permite clientului sa aleaga una din doua modalitatil. In practica creditarii, o rata este formata din doua parti: principalul si dobanda. Principalul este partea din suma imprumutata care se ramburseaza,. Dobanda este costul acestui credit (calculata ca procent din sold). In functie de aceste elemente, modalitatile de rambursare dintre care puteti alege sunt:

  • Rate lunare egale (principalul creste lunar, in timp ce dobanda scade, astfel incat in fiecare una suma de plata sa fie aceeasi).
  • Rate lunare descrescatoare (principalul este egal pe toata perioada, in timp ce dobanda scade luna de luna pe masura ce soldul se micsoreaza).

In oricare dintre variante, se recomanda ca ratele sa fie platite la timp si in suma intreaga. Astfel, se evite orice costuri suplimentare de tipul dobanzilor penalizatoare.

Notam ca sistemul ratelor lunare descrescatoare aduce un cost total mai mic. Sistemul ratelor lunare egale este insa mult mai usor de suportat la nivel de plati lunare.

Si daca tot vorbim despre costul total al creditului, notam si avantajele platii anticipate. Prin rambursarea in avans a sumei imprumutate nu se mai calculeaza dobanda la ce ramasese de plata. Si cum nu se percep comisioane de plata anticipata, sistemul – daca aveti o situatie care va permite asta, se prezinta foarte avantajos.

Atentie insa, in cazul unei plati anticipate, nu este de ajuns sa faceti un transfer de bani in contul colector al ratei. Nu ajunge nici sa mergeti la ghiseu sa achitati. Este necesar sa faceti o cerere, gratuita, prin care sa notificati intentia. In urma acestei cereri intreg scadentarul de rate se recalculeaza in cazul platii anticipate partiale, sau contractul se inchide in cazul celei totale.

Vino (…) fără să-ți mai faci griji pentru documentele de venit. Poți primi aprobarea (…) pe loc dacă ești salariat…

Avantaje – dezavantaje

Beneficiile aestui imprumut rapid sunt clare: dobanda mai mica. Aceasta va fi si mai mica daca optati pentru virarea salariului pe card la banca de unde faceti imprumutul. In plus, beneficiati si de aprobare mult mai rapida, plus plata ratelor fara drumuri sau acte.

Dezavantajele sunt nesemnificative atunci cand un credit este apelat pentru motive reale, serioase, iar plata ratelor se face cu atentie si fara intarzieri.

Acest articol a fost citit de 409 vizitatori.


GDRP | Termeni - condiții | Confidențialitate | Cookies
Home | Sitemap | Facebook | Telcons: 021-9551