Imprumut rapid special

Imprumut rapid special

Esti salariat, poti apela la un imprumut rapid online, si sa primesti banii chiar si in 2 ore. Ca pensionar, apelezi la un imprumut rapid fara acte. Iar clientii existenti primesc banii in 15 minute!

Aici va vom prezenta cele mai utile variante de imprumuturi la care puteti apela, in functie de situatia personala si de necesitatile specifice pentru care aveti nevoie de bani imprumut. Este un moment potrivit, creditul este in crestere. Aceasta este o veste buna, in special coroborata cu scaderile preconizate ale dobanzilor.

Creditul de nevoi personale este in permanenta crestere in Romania. Conform BNR, creditele de consum au inregistrat urmatoarea evolutie: 2016 – 52.2348 mld lei, 2017 – 53.8355 mld lei, 2018 – 57.9340 mld lei. Bazat pe aceste date, Fonduri Proiecte – FondPro, a realizat o prognoza interesanta. Conform acesteia, in anul 2019, pe sectorul de credit rapid pentru persoane fizice si gospodarii, volumul total va fi de 61.0917 miliarde lei – o crestere de cca 5.5% fata de anul precedent.

Imprumut rapid online

Imprumut rapid online
Photo credits: pikwizard.com

Acest credit se acorda fara garantii imobiliare sau de tip amanet, si fara vreo conditie pusa pentru modul de utilizarea fondurilor. Imprumutul se poate acorda atat pentru nevoi personale, cat si pentru refinantarea creditelor obtinute de la alte institutii (banci sau IFN). Este un produs de creditare destinat aproape exclusiv salariatilor.

Persoanele cu istoric negativ recent (restantieri in BC) pot obtine acest tip de credit, dar se pot solicita codebitori sau giranti.

… mai multe detalii – credite online »

Detalii credit

Prin intermediul acestui imprumut rapid online se pot obtine sume de la 2000 la 90000 de lei, pentru perioade medii de 36 luni (minim 6 luni, maxim 5 ani). Dobanda este in general fixa pe intreaga perioada de rambursare a creditului.

Nu se percep comisioane pentru analiza, aprobare, acordare sau rambursarea anticipata a imprumutului.

Desi este un tip de imprumut rapid online fara garantii, acest produs, destinat salariatilor, impune totusi o forma de siguranta: ipoteca mobiliara asupra veniturilor realizate. Cu alte cuvinte, in cazul unor restante la plata ratelor, institutia financiara creditoare poate pune poprire pe veniturile incasate pana la acoperirea datoriei, in conformitate cu prevederile legale in domeniu.

Garantia mobiliara asupra veniturilor viitoare se inscrie legal in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare, iar la plata ultimei rate (sold debitor zero) se sterge din respectiva arhiva. Costurile cu inscrierea si cu stergerea garantiei mobiliare sunt suportate de catre client.

Calcul rate

Rambursarea creditului se face in rate lunare. Acest imprumut rapid online pentru salariati permite clientului sa aleaga una din doua modalitatil. In practica creditarii, o rata este formata din doua parti: principalul si dobanda. Principalul este partea din suma imprumutata care se ramburseaza, dobanda fiind costul acestui credit (calculata ca procent din sold). In functie de aceste elemente, modalitatile de rambursare dintre care puteti alege sunt:

 • rate lunare egale (principalul creste lunar, in timp ce dobanda scade, astfel incat in fiecare una suma de plata sa fie aceeasi);
 • rate lunare descrescatoare (principalul este egal pe toata perioada, in timp ce dobanda scade luna de luna pe masura ce soldul se micsoreaza).

In oricare dintre variante, se recomanda ca ratele sa fie platite la timp si in suma intreaga, astfel incat sa se evite orice costuri suplimentare de tipul dobanzilor penalizatoare.

Notam ca sistemul ratelor lunare descrescatoare aduce un cost total mai mic, dar cel al ratelor lunare egale este mult mai usor de suportat la nivel de plati lunare.

Si daca tot vorbim despre costul total al creditului, notam si avantajele platii anticipate. Prin rambursarea in avans a sumei imprumutate nu se mai calculeaza dobanda la ce ramasese de plata. Si cum nu se percep comisioane de plata anticipata, sistemul – daca aveti o situatie care va permite asta, se prezinta foarte avantajos.

Atentie insa, in cazul unei plati anticipate, nu este de ajuns sa faceti un transfer de bani in contul colector al ratei, sau sa mergeti la ghiseu sa achitati. Este necesar sa faceti o cerere, gratuita, prin care sa notificati intentia. In urma acestei cereri intreg scadentarul de rate se recalculeaza in cazul platii anticipate partiale, sau contractul se inchide in cazul celei totale.

Vino în ING Office fără să-ți mai faci griji pentru documentele de venit. Poți primi aprobarea creditului de nevoi personale pe loc dacă ești salariat…

Avantaje – dezavantaje

Beneficiile unui credit pentru salariati sunt clare: dobanda mai mica, mai ales daca optati pentru virarea salariului pe card la banca de unde faceti imprumutul, aprobare mult mai rapida, si plata ratelor fara drumuri sau acte.

Dezavantajele sunt nesemnificative atunci cand un credit este apelat pentru motive reale, serioase, iar plata ratelor se face cu atentie si fara intarzieri.

Imprumuturi pentru pensionari

credit rapid nebancar
Photo credits: pikwizard.com

Acest credit functioneaza in mod aproape identic cu cel de mai sus. Care sunt diferentele intre un credit pentru pensionari si un imprumut rapid online pentru salariati? Cateva:

 • suma maxima nu depaseste decat in conditii exceptionale un maxim de 45.000 lei;
 • perioada maxima de indatorare poate fi mai mare de 36 de luni dar in cazul celor pensionati la limita de varsta, foarte recent;
 • garantia mobiliara asupra veniturilor viitoare se aplica asupra pensiei, nu a altor venituri personale.

… totul despre imprumuturi nebancare  »

Un imprumut rapid nebancar pentru pensionari mult mai des intalnit este cel pe perioade foarte scurte, asemanator celui pana la salariu. Este genul de credit la care pensionarii apeleaza in perioade speciale din an, sau in cazuri de urgenta. Exemple des intalnite de acest fel sunt toamna – cu pregatirile de iarna, sau primavara – achitarea restantelor la intretinere.

iCredit Pensionar este un credit rapid pentru seniori. Din confortul locuintei tale, iti poti folosi pensia pentru a primi un imprumut rapid si confortabil, fara a fi nevoit sa te deplasezi, sa pregatesti multe documente sau sa prezinti garantii…

Avantaje – dezavantaje

Avantajele si dezavantajele se intrepatrund. Avantajul este ca un pensionar stie sigur ca va primi pensia la timp. In cazul pensiilor nu exista cincedieri, nu exista patroni care intarzie cu leafa. Dezavantajul este poate acordarea pe perioade mai scurte decat pentru salariati, ceea ce duce la rate lunare mai mari, mai greu de platit.

Credit rapid fara venit

Acest tip de credit se prezinta in doua variante. In prima varianta, poate fi un credit rapid fara venit cu garantie mobiliara – respectiv un autoturism. In a doua varianta, este un credit obisnuit pentru achizitii. Ce au in comun cele doua variante? Doar elementul auto. Altfel, sunt doua imprumuturi cat se poate de diferite.

… cum imprumuti bani urgent avand o masina?  »

Credite cu garantie auto

Credit cu garantie auto
Photo credits: pikwizard.com

Deci, fie ca discutam de un credit pentru nevoi personale cu garantie auto, fie de un credit de achizitie autoturism, termenii contractului sunt in buna masura similari.

Se acorda in aproximativ aceleasi conditii ca un credit rapid online pentru salariati. Diferente principale:

 • se poate acorda si celor fara venituri de tip salariu sau pensie;
 • conditia este sa se garanteze cu un autoturism proprietate personala.

Acest tip de credit rapid se poate acorda pana la un maxim de 75000 lei, perioada de maxim 5 ani, dobanda fixa si fara alte comisioane, in afara costurilor de procesare ce nu tin de institutia creditoare.

Garantia reprezinta o ipoteca mobiliara asupra autoturismului. Aceasta se inscrie in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare. Costurile cu inscrierea si cu stergerea la final cad in sarcina imprumutatului.

Pe intreaga perioada a contractului de credit, autoturismul trebuie sa beneficieze de o asigurare facultativa tip CASCO cesionate integral in favoarea creditorului, la valoarea de evaluare de la momentul deschiderii garantiei. Costurile acestei polite de asigurare cad in totalitate in sarcina persoanei care primeste imprumutul.

Modalitati de plata

In varianta de imprumut rapid fara venit cu garantie auto, sistemul de plata este exclusiv cel al ratelor lunare egale.

Se poate de asemenea apela la sitemul rambursarii anticipate. In cazul rambursarii anticipate partiale, valoarea politei de asigurare nu se va modifica.

Ai nevoie urgentă de bani sau cauți un amanet auto? Mogo IFN îți oferă o soluție mai bună! Leaseback este un credit cu garanție auto prin care mașina va rămâne in folosința ta și îți alegi singur perioada de rambursare! Pentru a primi până la 60.000 de lei chiar azi…

Avantaje – dezavantaje

Avantajul este ca faci rost foarte usor de bani astfel, chiar daca nu ai venit standard, nu esti salariat sau pensionar adica. Dezavatajul este ca in cazul in care se intampla ceva cu masina, poti avea necazuri, pentru ca aceea era garantia ta, insa ratele trebuie platite in continuare.

Credit rapid cu garantie imobiliara

Dupa cele trei variante rapide de imprumut descrise mai sus, in care fie nu se aplica garantii, fie acestea sunt asupra unor bunuri mobile, trecem acum la creditele de nevoi personale cu garantie imobiliara. Trebuie sa fim atenti sa nu le confundam cu imprumuturile ipotecare imobiliare pentru achizitia unei locuinte, a unui teren sau a oricarei alte forme de proprietate imobiliara.

… calcul rate credite ipotecare  »

Conditii credit

Imprumut rapid cu garantie imobiliara
Photo credits: pikwizard.com

Imprumuturile ipotecare imobiliare de achizitii permit perioade de rambursare foarte lungi, de 25, 30, si chiar pana la 35 de ani in anumite situatii. Spre deosebire de acestea, un imprumut rapid cu garantie imobiliara are toate caracteristicile unui credit pentru nevoi personale:

 • nu se impun conditii in privinta destinatiei sau modului de cheltuire a banilor imprumutati;
 • se poate acorda si pentru refinantarea altor crediteanterioare;
 • suma maxima depinde la fel, de gradul maxim de indatorare al ratei din venitul net lunar; la aceasta limitare se adauga si valoarea garantiei imobiliare, care nu poate fi depasita;
 • moneda de creditare poate fi atat lei, cat si euro;
 • perioada maxima de credit este 60 de luni (5 ani);
 • dobanda este in general fixa, dar exista si oferte cu dobanda variabila; dobanda variabila se calculeaza pe baza IRCC.

Garantiile imobiliare

Mai sus am vazut asemanarile. Diferentele stau in modul de garantare. Pentru un imprumut rapid cu garantie imobiliara, garantia este formata din ipoteca imobiliara asupra unui bun imobil cum ar fi: apartament, vila, casa, cladire, teren intravilan cu sau fara constructie, teren extravilan etc.

Acordarea unui asemenea credit presupune o serie de costuri suplimentare. Niciuna dintre aceste taxe nu este datorata institutiei care ofera creditul, ci serviciilor legal obligatorii aferente:

 • operarea ipotecii imobiliare in CARTEA FUNCIARA a imobilului;
 • taxele si onorariul notarial pentru autentificarea contractului de ipoteca;
 • polita de asigurare (PAD si facultativa), cesionata integral in favoarea creditorului, la valoarea de evaluare a imobilului adus in garantie.

Rate lunare imprumut ipotecar de consum

La alegerea clientului, rambursarea e poate face:

 • rate lunare egale (principalul creste lunar, in timp ce dobanda scade, astfel incat in fiecare una suma de plata sa fie aceeasi);
 • rate lunare descrescatoare (principalul este egal pe toata perioada, in timp ce dobanda scade luna de luna pe masura ce soldul se micsoreaza).

Si in cazul unui imprumut rapid ipotecar de nevoi personale se mentin conditile privind rambursarea anticipata.

Creditul de consum Standard cu Garantii Imobiliare “Libra Internet Bank” este solutia perfecta pentru tine atunci cand ai nevoie de un credit, fara sa justifici utilizarea acestuia: obtii rapid pana la 600.000 LEI si folosesti banii pentru orice ai avea nevoie…

Avantaje – dezavantaje

Cel mai important: dobanda la un credit garantat cu ipoteca imobiliara este mult mai mica decal la cele de nevoi personale. In al doilea rand, chiar daca dureaza mai mult evaluarile, sansele de aprobare la cererea de imprumut sunt semnificativ mai mari. Dezavantajele rezida in sansa de a pierde imobilul in caz ca nu mai platesti ce datorezi.

Credit ipotecar pentru refinantare

Imprumuturi refinantare
Photo credits: pikwizard.com

Acest contract este in linii mari identic cu cel anterior. Fie ca apelati la un imprumut rapid cu garantie imobiliara avand ca destinatie consumul sau nevoile personale, fie ca o faceti pentru a stinge unul sau mai multe credite anterioare, conditiile de acordare si de rambursare sunt similare.

… mai multe credite de nevoi personale  »

Avantajul unui credit de refinantare vine atunci cand noul contract prezinta conditii mai bune. In general prin conditii mai bune se intelege o dobanda mai mica, dar uneori se obtin si alte avantaje:

 • rescadentare: creditul de refinantare se acorda pe o perioada mai mare decat cele pe care le refinanteaza;
 • consolidare: prin refinantare se aduna intr-un contract mai multe credite diferite anterioare, de la una sau mai multe institutii de credit.

O mentiune: poate ca va intereseaza sa faceti refinantarea unui imprumut pentru ca ati acumulat datorii si restante la plata ratelor. Daca acesta este cazul, ar fi de preferat sa cautati alte solutii.

Cele mai la indemana si recomandate solutii de credit pentru restantieri sunt legate chiar de institutia de credit la care aveti imprumutul. Acolo se pot negocia rescadentari si modificari ale contractului.

Veti avea mai mult ca sigur de suportat conditii mai grele decat cele anterioare si un cost total superior. Dar astfel puteti rezolva restantele, si astfel abia deveniti mult mai usor eligibili pentru o refinantare la o alta institutie. Cu alte cuvinte, iesind din masa celor cu restante inregistrate in BC, abia atunci puteti gasi o oferta mult mai buna de imprumut rapid pentru refinantare.

Retineti insa ca nu exista nicio garantie ca o cerere de refinantare va fi automat aprobata, deci aveti de retinut un risc aici.

Aduna-ti toate creditele intr-unul singur, mai avantajos, “Raiffeisen” Flexicredit Integral. Obtii o rata lunara unica, cu pana la 70% mai mica decat suma ratelor platite la creditele anterioare…

Avantaje – dezavantaje

Am expus deja in paragrafele anterioare plusurile acestui tip de imprumut rapid special. Dezavantajele pot aparea doar din alegerile noastre. Spre exemplu, daca optati pentru o perioada intreaga la refinantare. Aveati un credit cu 2 ani ramasi de plata, si refinantati cu un imprumut pe 5 ani. Rata va fi clar mult mai mica, dar.. ramaneti datori o perioada lunga in plus. Puteti desigur alege altfel, in functie de ce credeti personal ca va avantajeaza.

Imprumut fara acte tip linie de credit

Linie de credit
Photo credits: pikwizard.com

Linia de credit se deosebeste de un imprumut clasic prin cateva detalii:

 • linia de credit presupune o limita maxima la dispozitia clientului, din care acesta foloseste doar ce are nevoie, cand are nevoie, platind dobanda doar pentru suma trasa (utilizata);
 • singurele plati lunare sunt aferente dobanzilor; suma principala trasa se poate achita oricand, sau la finele perioadei aprobate pentru linia de credit;
 • plata rapida a sumelor trase duce la o dobanda foarte mica platita, si la refacerea disponibilului pentru tragere in orice alt moment de nevoie.

… linii de credit pentru persoane fizice  »

Ce este linia de credit

Pe scurt, linia de credit reprezinta probabil cel mai ieftin imprumut rapid pe termen scurt – daca o folositi astfel, sau un credit de afaceri sau de consum cu dobanda acceptabila si flexibilitate maxima.

Sau sa ne gandim in alt mod. O data aprobata o linie de credit, nu este deloc necesar sa luam vreun leu de acolo. In acest caz, avem de platit doar o suma extrem de modica pentru fondurile neutilizate. Dar in momentul in care avem nevoie de bani, stim ca tot ce avem de facut este un drum la banca pentru cateva semnaturi, si gata, am obtinut cel mai rapid credit, un record absolut.

Mai mult, indiferent cat de mare este limita de diponibil, noi luam doar cat avem nevoie, si platim dobanda doar pentru cat consumam.

Pentru a intelege mai bine sistemul – cardul de credit este un instrument electronic de plata atasat la un cont bancar cu linie de credit personala preaprobata.

Cele mai simplu de obtinut si mai ieftine linii de credit sunt cele cu garantii imobiliare. Avantajul acestora insa cel mai mare este ridicarea substantiala a limitei maxime. Spre exemplu, o linie de credit pentru afaceri sau nevoi personale rareori trece de 15000 euro – fara garantii. Cu o ipoteca imobiliara insa, se pot disponibiliza sume maxime de pana la 500000 lei.

Rambursare imprumut linie de credit

Asa cum am spus deja mai sus, modalitatea clasica de rambursare a unei linii de credit presupune plati lunare – strict dobanda, si achitarea sumei imprumutate itr-o singura transa, la finalul perioadei.

Se poate insa apela la variante diferite, negociate cu creditorul:

 • rate lunare egale, care contin principal + dobanda;
 • rate lunare descrescatoare.

In cazul in care va apropiati de finalul perioadei de aprobare a liniei de credit, si nu sunteti pregatiti pentru a rambursa integral suma utilizata, faceti rapid o cerere de prelungire a perioadei. Cele mai multe linii de credit se prelungesc fara nicio problema, conditia principala fiind insa plata dobanzii lunare, fara intarzieri si fara restante.

Există situații în care afacerea ta are nevoie de o sumă de bani pentru susținerea activității curente. Alegând soluțiile de creditare pentru capital de lucru Patria Micro îți creezi o rezervă de bani la îndemână pentru cheltuielile zilnice…

Avantaje – dezavantaje

O linie de credit costa mai mult decat un imprumut clasic, dar facilitatile de care beneficiati sunt net superioare oricarui credit rapid cu plata in rate lunare.

Acest articol a fost citit de 334 vizitatori.


GDRP | Termeni - condiții | Confidențialitate | Cookies
Home | Sitemap | Facebook | Telcons: 021-9551