Imprumuturi nebancare

Cele mai bune oferte rapide imprumuturi nebancare. Poti obtine pana la 3000 de lei pe 62 de zile, in numai 2 ore, sau pana la 30.000 lei pe 5 ani.

In ultimii ani societatile nebancare sunt atat de masiv prezente in cautarile pe net, incat, cu exceptia a cateva ziare online importante, a devenit aproape imposibil sa mai ajungem pe internet sa citim ceva pareri despre imprumuturi nebancare.

Daca mai scapa cate ceva, articole mai vechi, cel mai important aspect pe care il veti citi este legat de dobanzile practicate de catre IFN-uri la acordarea de credite. Cat este de fapt aceasta dobanda?

In primul rand, spunem de la inceput: in cea mai mare parte a cazurilor, aceste imprumuturi nebancare rapide si foarte usor de obtinut au intr-adevar dobanzi foarte mari. Cum normele – legislatia primara, regulamentele BNR si reglementarile in materie de concurenta si protectia consumatorului – prevad expres obligatia afisarii DAE-ului (Dobanda Anuala Efectiva), sa incercam sa intelegem ce inseamna acest indicator.

Costul imprumuturilor nebancare

Imprumuturi nebancareDobanda Anuala Efectiva semnifica costul total al unui imprumut, nebancar sau bancar deopotriva. In acest cost intra dobanda, comisioanele, taxele si orice alte costuri direct aferente acordarii si derularii contractului de imprumut. DAE se materializeaza intr-o rata procentuala aplicabila la sold, si permite, teoretic, compararea oricaror credite, indiferent cat de diferite ar fi.

In practica insa, comparatia nu este chiar atat de facila, diferentele de termene si modalitati fiind majore intre creditele ipotecare pe termen lung si creditele de nevoi personale, pe de o parte, si in special intre creditele de nevoi personale bancare si aproape orice oferta de imprumuturi nebancare negarantate, pe de alta parte.

Dobanda la aceste imprumuturi nebancare este foarte mare. Daca luam ca exemplu creditele pana la salariu, care se acorda pe termene in jurul a 30 de zile, veti vedea exemple teribil de usor de incurcat, cum ar fi cel mai la indemana caz: “dobanda de 1,2% pe zi”.

O analiza simpla: multe imprumuturi nebancare pe 30 de zile in valoare de 1000 lei cu dobanda de 1,2% pe zi aplicabila la sold duc la o dobanda in cuantum de 12 lei pe zi, 360 de lei pe cele 30 de zile, adica deja avem o dobanda la aceste imprumuturi nebancare pe termen scurt de 36% pe luna. Ce s-ar intampla daca ati lua un asemenea imprumut pe un an intreg? Dobanda de platit ar fi de 4368 lei – de patru ori si ceva mai mult decat suma luata cu imprumut.

Atunci, la asemenea DAE-uri fantastice, de ce mai apeleaza lumea la imprumuturi nebancare? In primul rand, la asemenea credite apeleaza cine are nevoie cu adevarat urgenta de bani, sume relativ mici pe perioade foarte scurte, si care din diverse motive nu (mai) pot sa obtina niciun leu de la banci. Pana la urma, in caz de extrema nevoie, sa iei 1000 de lei si sa dai 1360 lei dupa o luna nu este cea mai mare nenorocire. Nu este nici macar aproape de a fi bine, dar nici atat de ingrozitor nu este.

Variante de imprumuturi nebancare

Exista, din fericire, si IFN-uri care acorda imprumuturi nebancare pe termen mai lung, incepand de la 6 luni, un an, doi ani si chiar clasicul creditelor de nevoi personale – 5 ani. Aceste imprumuturi nebancare au dobanzi semnificativ mai mici decat cele acordate pe termen foarte scurt, dar tot destul de serios mai mari decat cele acordate de catre banci.

Dar inca o data, tot ne intrebam? De ce apeleaza oamenii la imprumuturi scumpe, cand la banci dobanzile sunt cu mult mai mici? Simplu, obtinerea unui credit bancar este inca foarte dificila, sansele de aprobare pentru cei cu venituri mici sau atipice – mici, tracasarea cu acte, afdeverinte si timp mari de asteptare – sinistra. In oglinda, sa apelezi astazi la aceste imprumuturi nebancare pare o joaca de copil, totul este online, acte putine, verificari rapide, rate de aprobare foarte mari.

Si pentru ca asta am promis, iata cele 5 mari categorii de variante posibile de imprumuturi nebancare:

  • credit nebancar prin telefon
  • credite nebancare pentru restantieri
  • credite nebancare urgente online
  • credit rapid online fara acte
  • imprumut rapid cu buletinul
Acest articol a fost citit de 1,098 vizitatori.


GDRP | Termeni - condiții | Confidențialitate | Cookies
Home | Sitemap | Facebook | Telcons: 021-9551