Imprumuturile publice: continut si trasaturi

Împrumuturile publice reprezintă modul în care statul își finanțează funcțiile care sunt diferite, împreună cu resursele sau pentru a asigura fluxurile de numerar.

Statele și-au asumat sarcini și atribuții din ce în ce mai ample și mai complexe, ceea ce a dus la o creștere substanțială a volumului de resurse bănești necesare serios pentru acoperirea cheltuielilor publice generale impuse de realizarea acestor sarcini și sarcini pe măsură ce evoluează și sub constrângerea numeroase nevoi economico-sociale.

În acest context, venitul obișnuit (obținut de către stat din impozite și taxe, precum și din întreprinderi și proprietăți) este inadecvat în ceea ce privește nevoile curente. a resurselor bănești ale statului.

Astfel, a apărut un deficit bugetar, oricine a necesitat acoperirea deciziei statelor cu alte resurse. În acest cadru, în cadrul cadrului global al creditului, se formează creditul public general, prin care statele au început să procure complementul resurselor pe care le doresc.

Credit public – definiție

Fiind o formă sigură, împrumuturile publice generale reprezintă expresia tuturor operațiunilor prin care hawaii achiziționează unele dintre resursele publice esențiale pentru acoperirea cheltuielilor publice generale, în condițiile plăților de dobândă, precum și alte beneficii în favoarea membrilor. , împreună cu rambursarea viitoare.

Fiind un fel de manifestare la timp a asigurării de credit cu resurse bănești de stat, distingem forme de credit bancar pe termen lung – prin care, intern sau extern, statul folosește forme clasice de finanțare și o a doua forma, imprumut rapid nebancar, prin care – în ciuda faptului că instituțiile bancare apar uneori ca intermediari, sumele de bani nu provin din magazinul lor, ci de la entități diferite, inclusiv persoane fizice.

Statul, în definiția menționată anterior. nu este reprezentat doar ca un singur subiect, ci trebuie înțeles în pluralitatea determinărilor sale, fiind personificat prin intermediul guvernului central, autorităților publice locale, întreprinderilor sau instituțiilor publice generale, consiliilor locale.

Forme de credit public general

Pe baza încrederii în solvabilitatea pentru stat, împrumuturile publice sunt angajate în două forme distincte, corespunzător:

 • Pe modul real de contractare directă de către stat (și propriul său asimilat) împrumuturi devin utilizate de persoane fizice și / sau juridice, dispuse să ofere o parte din banii lor disponibili temporar;
 • prin instituții specializate – bănci, case de economii, case de asigurări sociale, case de pensionare, organizații de asigurare și reasigurare etc. – care colectează o parte din banii disponibili pe piață și îi pune la dispoziția statul (și oamenii săi asimilați) pentru o anumită perioadă de timp și în condiții specificate.

imprumuturile publice 1Într-o economie, în afară de autoritățile publice – centrale și locale – apel pentru resurse de împrumuturi, întreprinderi private, publice generale și mixte, organizații cooperatiste, anumite tipuri de populație, pentru :

 • asigurarea conduitei normale a activității (credite pe termen scurt);
 • realizarea de oportunități (pe termen mediu și lung);
 • satisfacerea nevoilor populației (împrumuturi de consum).

Dezvoltarea cererii de credit

Prin urmare, cererea de credite publice și private este formată din cererile autorităților publice, unităților economice, ale populației, precum și metoda de obținere a resurselor de împrumut cuprinde bani și rezerve gratuite ale băncilor și altor instituții financiare, de chiriași, economii de bani ale populației.

Având pregătirea exactă, creditul public general concurează cu creditul privat, resursele bănești disponibile temporar fiind distribuite în jurul acelor solicitanți care acceptă condițiile de acordare a creditului, respectiv garanții, condiții de plată, rate ale dobânzii etc.

O sumă de numerar, sub forma unui împrumut, pentru perioada determinată, precum și statul se angajează să-l ramburseze în termenul stabilit și să plătească dobânda și alte cheltuieli aferente în cadrul raportului legal, creditul public este expresia un acord de la o persoană fizică sau juridică, pe de o parte, și statul, pe de altă parte, prin care primul este de acord să ofere statului.

împrumuturi publice generale – trasaturi caracteristice

 • au un caracter contractual

Spre deosebire de impozitare, aceasta este o taxă care este obligatorie stabilită unilateral de către stat în costul persoanei normale sau juridice, împrumuturile publice au caracter contractual și exprimă acordul de voință al evenimentelor incluse.

Cu toate acestea, acest acord poate avea specificul său, deoarece, fără consultarea prealabilă a membrilor potențiali, organele competente ale statului vor fi cele care stabilesc:

 • Condițiile de rambursare și emitere a împrumutului;
 • Mărimea și forma veniturilor pe care le oferă;
 • alte avantaje acordate abonaților.

Persoanele interesate pot accepta sau respinge în bloc condițiile fondate de autoritățile publice, dar nu pot cere să li se ofere un tratament preferențial celorlalți abonați în acest context.

Fiind un ghid, împrumuturile de stat se bazează pe principiul facultății. Practica care este internațională, dar, de asemenea, calificată împrumuturi publice forțate, ori de câte ori abonamentul nu a fost lăsat cititorilor dvs., dar a fost obligatoriu.

De asemenea, sunt înțelese situații de împrumuturi publice contractate pentru pregătirea și desfășurarea războaielor, renovarea economiei deteriorate de calamitățile naturale, reducerea acestor consecințe ale unor mari crize, care este economică ori de câte ori libertatea de acțiune a acestor abonați este foarte restrânsă prin măsurile luate de autoritățile publice.

Deși prospectul problematic și condițiile de rambursare a unor astfel de împrumuturi sunt mai puțin atractive, abonații apreciază interesul național care face din datoria lor patriotică un abonament.

Statele au recurs la imprumuturile fortate in imprejurari exceptionale, respectiv atunci cand independenta nationala si integritatea teritoriala a statului au fost amenintate grav

 • sunt rambursabile

Ipoteca se caracterizează prin însăși faptul că este rambursată, la scadență, persoanelor tale fizice și adecvate care au acordat-o ca mijloc de procurare a resurselor bănești de care are nevoie statul. Prin urmare, la plasarea acelui împrumut care este public Hawaii se stabilește termenul de rambursare, care este adesea înlăturat sau mai aproape, în funcție de evoluția preconizată a profiturilor și cheltuielilor publice.

Cu această regulă, cu excepția împrumuturilor perpetue, se acordă faptul că statul se angajează doar să acopere dobândă care este în special creditorii săi, pentru perioade nedeterminate ale timpului, fără a specifica condițiile de rambursare a împrumuturilor de către înșiși. Cu toate acestea, în timp, dacă prezintă bonusul financiar, statul lor poate răscumpăra inscripțiile de împrumut cu privire la piața de valori.

 • oferă o contraprestatie

Împrumuturile publice generale nu sunt acordate fără costuri, ci în schimbul unei considerații directe pe care autoritățile statului o obligă solemn. „prețul de cumpărare al utilizării temporare a sumelor împrumutate poate lua pur și simplu tipul de atenție, forma câștigului sau ambele forme, deoarece este cazul, la care sunt posibile alte avantaje materiale, inclusiv natura unor facilități adică sunt fiscale.

Avantajele puse la dispoziție de la stat la introducerea unui împrumut sunt limitate în anumite situații. Prin urmare, în perioada economiei generale sau a depresiei, în condițiile reducerii prețului de atenție pe piața capitalului de împrumut, hawaii pot schimba inscripțiile unui împrumut vechi cu o dobândă ridicată cu inscripțiile unui împrumut nou cu un preț redus interesul printr-o procedură . de asemenea, din cauza deprecierii accelerate a banilor naționali, statul poate diminua anumite avantaje materiale oferite inițial creditorilor săi.

Acest articol a fost citit de 28 vizitatori.


GDRP | Termeni - condiții | Confidențialitate | Cookies
Home | Sitemap | Facebook | Telcons: 021-9551