Linie de credit cu aprobare rapida

Un imprumut de tip linie de credit cu aprobare rapida sau cu preaprobare, care se deosebeste destul de mult de un imprumut clasic, bancar sau nebancar.

Nota. Acest articol este derivat dintr-o analiza anterioara. Acea analiza s-a dovedit prea ampla si cu prea multe linii acoperite. Dovedindu-se dificil de utilizat, am “spart-o” in patru parti.. La “sursa” a ramas doar o parte, cea de Imprumuturi rapide online. Aici tratam liniile de credit. Celelate doua: creditele fara venit si cele ipotecare.

Ce este o linie de credit

Modalitatea cea mai rapida de a obtine un imprumut se refera strict la finantarile preaprobate. Care ar fi variantele pentru asa ceva? In afara pre-aprobarilor petru achizitiile de locuinte, intalnim doua categorii. O data, cardurile de credit. Apoi, liniile de credit. Ambele presupun o analiza initiala, urmata de liber la credit perioada indelungata.

Pe scurt, linia de credit reprezinta probabil cel mai ieftin imprumut pe termen scurt – mediu. De asemenea, reprezinta un credit de afaceri sau de consum cu dobanda acceptabila si flexibilitate maxima.

Care sunt principalele diferente intre o linie de credit personala, si un credit tipic? Pe scurt:

  • linia de credit presupune o limita maxima la dispozitia clientului;
  • din total, clientul foloseste doar ce are nevoie, cand are nevoie;
  • se plateste dobanda doar pentru suma trasa (utilizata);
  • singurele plati lunare sunt aferente dobanzilor;
  • suma principala trasa se poate achita oricand, sau la finele perioadei aprobate pentru linia de credit;
  • plata rapida a sumelor trase duce la o dobanda mai mica platita;
  • achitarea rapida a sumelor trase duce la refacerea disponibilului pentru tragere in orice alt moment de nevoie.
  • alternativa pentru persoane fizice: … descoperitul de card »

Sau sa ne gandim in alt mod. O data aprobata o linie de credit, nu este deloc necesar sa luam vreun leu de acolo. In acest caz, avem de platit doar o suma extrem de modica pentru fondurile neutilizate. Dar in momentul in care avem nevoie de bani, stim ca tot ce avem de facut este un drum la banca pentru cateva semnaturi. Atat si gata, am obtinut cea mai rapida finantare, un record absolut.

Mai mult, indiferent cat de mare este limita de diponibil, noi luam doar cat avem nevoie. Repetam: platim dobanda doar pentru cat consumam.

Pentru a intelege mai bine sistemul, sa privim cardul de credit. Acesta este un instrument electronic de plata atasat la un cont bancar cu linie de credit personala preaprobata.

Cele mai simplu de obtinut si mai ieftine linii de credit sunt cele cu garantii imobiliare. Avantajul acestora insa cel mai mare este ridicarea substantiala a limitei maxime. Spre exemplu, o linie de credit pentru afaceri sau nevoi personale rareori trece de 15000 euro – fara garantii. Cu o ipoteca imobiliara insa, se pot disponibiliza sume maxime de pana la 500000 lei.

Rambursare

Asa cum am spus deja mai sus, modalitatea clasica de rambursare a unei linii de credit presupune doua parti. Pe de o parte, plati lunare – strict dobanda. Pe de alta, achitarea sumei imprumutate itr-o singura transa, la finalul perioadei.

Se poate insa apela la variante diferite, negociate cu creditorul:

  • Rate lunare egale, care contin principal + dobanda.
  • Rate lunare descrescatoare.

Veti ajunge sa va apropiati de finalul perioadei de aprobare a liniei de credit. Poate ca nu veti fi pregatiti pentru a rambursa integral suma utilizata. Ce este de facut? Simplu, faceti rapid o cerere de prelungire a perioadei. Cele mai multe linii de credit se prelungesc fara nicio problema. Conditia principala va fi mereu seriozitatea: plata dobanzii lunare, fara intarzieri si fara restante.

Există situații în care afacerea ta are nevoie de o sumă de bani pentru susținerea activității curente. Alegând soluțiile de creditare pentru capital de lucru (…) îți creezi o rezervă de bani la îndemână pentru cheltuielile zilnice…

Concluzii

Linie de credit

Un imprumut tip linie de credit costa mai mult decat un imprumut clasic. Facilitatile de care beneficiati insa, sunt net superioare oricarei forme de finantare cu plata in rate lunare.

Totusi, fiecare nevoie este speciala, fiecare situatie este aparte. Fiecare dintre noi trebuie sa analizeze caz cu caz, situatie cu situatie. Eu nu ma jenez niciodata sa scot o foaie de hartie si sa-mi fac calcule. Sa intre oricat de multe. Nu mi-e rusine sa intreb de oricate ori este nevoie, pana inteleg ce trebuie sa inteleg.

Acasa imi fac mereu cate un Excel. Pun intr-o parte intrarile, in alta iesirile. Le pun luna de luna, le estimez pe cat mai mlt timp inainte. Cand am de ales intre un imprumut clasic si o linie de credit, adaug o coloana la acel Excel: cat am cu adevarat nevoie sa trag din acea linie de credit in fiecare luna, cat pot rambursa in avans, si cat pot economisi lunar.

Acest articol a fost citit de 113 vizitatori.


GDRP | Termeni - condiții | Confidențialitate | Cookies
Home | Sitemap | Facebook | Telcons: 021-9551