Simulator credite – Light™ 2019

Vrei sa stii exact ce suma poti obtine, pe ce perioada, care este venitul minim necesar, si mai ales, cat va fi rata de plata? Utilizeaza un simulator credite!

Calculatorul de credite

Un calculator de credite. sau cum se mai numeste – simulator credite, este o unealta online prezenta obligatoriu pe orice site bancar sau IFN, fara de care nicio banca sau societate nebancara nu are (teoretic) dreptul de a face oferte.

Continutul unui simulator de credite

Un simulator creedite trebuie in mod obligatoriu sa furnizeze urmatoarele informatii:

 • moneda creditului;
 • suma minima si suma maxima;
 • perioada minima si perioada maxima;
 • dobanda minima.

Un asemenea simulator trebuie sa va ofere posibilitatea de a opta pentru o suma dorita si pentru o perioada aleasa – in interiorul intervalelor oferite. Pentru orice asemenea optiune, trebuie sa vi se afiseze rata lunara aferenta si eventual suma totala de achitat.

Venitul minim obligatoriu

Cele mai multe simulatoar de credite nu prezinta in mod clar care este venitul minim pe care trebue sa il aveti dovedit pentru a accesa un imprumut. Puteti insa face foarte simplu un calcul propriu initial: rata maxima la care aveti sanse de a vi se aproba creditul se calculeaza dupa formula venit total personal minus rate la alte credite in curs deinmultit cu 0.35. Mai pe scurt, rata lunara nu poate fi mai mare de 35% din venitul net din care ati scazut deja alte eventuale rate.

Pentru mai multe detalii legate de acest subiect va recomandam parcurgerea textului calculator credit prima casa in functie de venit publicat in alt articol al acestui site.

Dobanda anuala efectiva

simulator crediteOrice simulator credite trebuie in mod obligatoriu, la orice rezultat va prezinta, sa afiseze Dobanda Anuala Efectiva aferenta (DAE). Aceasta difera chiar la aceeasi oferta de credit de la o suma la alta, si mai ales, de la o perioada aleasa la alta. Diferentele provin din doua surse: una de ordin strict statistic – de exemplu, cu cat suma este mai mica, cu atat pobderea eventualelor comisioane este mai mare, si una de ordin real economic: dobanzile utilizate de catre multe banci difera in functie de mai multi factori.

Este nevoie de o atentie deosebita in tratarea unor comparatii credite in functie de DAE: chiar daca acest indicator este impus in scopul comparatiei obiective a diverselor oferte de credite, atentie mare: comparatia este cu adevarat utila doar cand simulam credite de aproximatov acelasi tip, prn asta intelegand in special perioade asemanatoare – apropiate, si sistem de rate identic (exista credite cu rata unica, cu rate fixe si cu rate descrescatoare).

Un alt aspect important cand comparam credite: tipul de dobanda. Daca astazi simulam doua credite cu dobanda variabila, in principiu comparatia va sta in picioare in timp, indiferent de variatiile ROBOR / EURIBOR / etc. Daca simulam credite cu dobanda fixa, atunci si mai clar, nu vor exista variatii de dobanda sau cost pe percursul platii ratelor. Dar sa comparam un credit cu dobanda fixa cu altul cu dobanda variabila.. astazi ne ajuta, dar nu se stie ce va urma. Daca indicii de referinta scad, creditul cu dobanda fixa devine mai costisitor, daca acestia cresc, invers.

Simulator credite independent

Cum spuneam la inceput, orice banca sau IFN este obligata sa prezinte un asemenea calculator pe site, sau sa va faca simularea la alegere in sediul lor. Este adevarat, nu chiar tti respecta regula, inca mai gasim cate o banca care prezinta doar o “simulare credit”, respectiv detaliile la o anumita suma asa zis reprezentativa, pe o perioada aleasa de ei, fara sa ne dea posibilitatea de a ne juca noi cu factorii. Dar aceste cazuri sunt putine.

Dar intrebarea acum este: exista si simulatoare independente de credite? Si prin independente, ne reerim mai mult la comparatoare de credite – site-uri sau aplicatii care sa nu depinda de nicio banca sau IFN, si care sa va arate ce puteti obtine si cat ar costa de la N institutii.

Comparatoare de credite:

 • conso.ro
 • vreaucredit.ro
 • credite-bancare.net
 • economica.net
 • expertulbanilor.ro
 • finzoom.ro
 • efin.ro

Simulator credite Imprumut-rapid.org

Deocamdata suntem la inceput, pregatirea si umplerea datelor de la zeci de banci si sute de IFN-uri cere timp si energie, dar va promitem ca deindata ce testam prima versiune functionala, si suntem siguri ca este corecta si utila, vom prezenta acest serviciu de simulare credite – in mod absolut gratuit. Va asteptam !

Acest articol a fost citit de 241 vizitatori.


GDRP | Termeni - condiții | Confidențialitate | Cookies
Home | Sitemap | Facebook | Telcons: 021-9551